Tgrt Haber
05 Ekim 2014 21:32

Londra derbisinde Chelsea Arsenal'e acımadı

İngiltere Premier Lig'de oynanan derbi maçta Chelsea, sahasında Arsenal'ı Hazard ve Diego Costa'nın golleriyle 2-0 yendi.

Londra derbisinde Chelsea Arsenal'e acımadı
arsenal,cheksea,londra derbisi,

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü 4-1 kazandıkları Galatasaray maçında sahaya sürdüğü kadronun tamamına yakınını korurken, sadece sakatlığı geçen Wilshere'e ilk onbirde forma verdi. Stamford Bridge Stadı'nda oynanan ve 41 bin 600 futbolseverin takip ettiği mücadele, tribündeki güvenlik sorunu nedeniyle 15 dakika geç başladı.
Ev sahibi ekibin daha üstün bir futbol ortaya koyduğu maçın 20. dakikasında, Chelseali Cahill, bir pozisyonda rakibi Sanchez'e sert müdahalede bulununca iki takımın menajerleri Arsene Wenger ve Jose Mourinho arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Fransız teknik adamın, Mourinho'yu elleriyle ittiği tartışma sonrasında hakem Martin Atkinson, iki menajeri de uyardı.
Chelsea, 24. dakikada zorunlu bir değişikliğe gitti. Şilili futbolcu Sanchez'in ceza alanında müdahalesinin ardından sakatlık geçiren Chelsea kalecisi Courtois, yerini Cech'e bıraktı.Mücadelenin 26. dakikasında ceza alanına giren Hazard, Koscielny tarafından düşürülünce hakem Martin Atkinson penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Belçikalı futbolcu Hazard, kaleci Szczesny ve meşin yuvarlağı ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
Sezon başından bu yana sadece bir lig maçında gol atamayan Diego Costa, Arsenal karşısında 77. dakikada sahneye çıktı. Savunmanın arkasına atılan topu iyi kontrol eden İspanyol futbolcu, meşin yuvarlağı kaleci Szczesny'nin üstünden ağlarla buluşturdu: 2-0.Geçen sezon Stamford Bridge Stadı'nda oynanan maçı 6-0 kazanan Chelsea, bu karşılaşmadan da 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.
Maçın ardından Wenger ve Mourinho, birbirlerinin elini sıkmadan sahayı terk etti. Arsenal, 2003 yılının eylül ayında Manchester United ile oynadığı maçtan sonra ilk kez bir mücadeleyi kaleyi bulan şut atamadan tamamladı.
MANU 1 YIL ARADAN SONRA İLK 4'TE
Sahasında Everton'ı 2-1 mağlup eden Manchester United, puanını 11'e yükselterek bir yıl aradan sonra puan cetvelinde ilk 4 takım arasında yer almayı başardı.
27. dakikada Di Maria ile 1-0 öne geçen "Kırmızı Şeytanlar" karşısında Everton 55. dakikada Naismith ile eşitliği sağladı. Sezon başında Monaco takımından kiralanan Radamel Falcao'nun 62. dakikada yeni takımındaki ilk golünü attığı maçı Manchester United 2-1 kazandı. Falcao, Premier Lig'de gol atmayı başaran altıncı Kolombiyalı futbolcu oldu.
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Tottenham Hotspur, sahasında Southampton ile karşılaştı. Ligde son 4 maçını kazanan Southampton karşısında 40. dakikada Eriksen'in golüyle üstünlüğü yakalayan Londra ekibi, karşılaşmayı 1-0 kazanmasını bildi. Tottenham Hotspur, 4-0 kazandığı 24 Ağustos'taki Queens Park Rangers maçından sonra ilk kez bir lig maçından galibiyetle ayrıldı.
Son üç haftayı iki mağlubiyet ve bir beraberlikle kapatan Liverpool, sahasında ağırladığı West Bromwich Albion'ı 2-1 yendi. Ev sahibi ekibin 45. dakikada Lallana ile bulduğu gole konuk takım, 56. dakikada Berahino'nun penaltı golüyle karşılık verdi. 61. dakikada Henderson ile bir kez daha öne geçen Liverpool, kalan dakikalarda skoru korudu ve haftayı kayıpsız geçti.
Manchester City, Aston Villa deplasmanında son 10 dakikada bulduğu gollerle üç puana uzandı. 82. dakikada Yaya Toure ile öne geçen Manchester ekibi, 88. dakikada Agüero'nun golüyle maçı 2-0 kazandı ve 14 puanla zirve takibini sürdürdü.Gol krallığı yarışında Chelseali Diego Costa 9 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 5'er golle Leonardo Ulloa (Leicester City), Sergio Agüero (Manchester City) ve Saido Berahino (West Bromwich Albion) izliyor.
Premier Lig'de bu hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Manchester United - Everton : 2 - 1

 

Aston Villa - Manchester City : 0 - 2

 

Hull City - Crystal Palace : 2 - 0

 

Leicester City - Burnley : 2 - 2

 

Liverpool - West Bromwich Albion : 2 - 1

 

Sunderland - Stoke City : 3 - 1

 

Swansea City - Newcastle United : 2 - 2

 

Chelsea - Arsenal : 2 - 0

 

Tottenham Hotspur - Southampton : 1 - 0

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...