Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2014 12:32

Lucescu, Türkiye'ye gelecek mi?

Türkiye’ye geri dönme ihtimalini değerlendiren Mircea Lucescu, 'Her şey Ukrayna’daki savaşa bağlı' dedi.

Lucescu, Türkiye'ye gelecek mi?
Lucescu, türkiye, ukrayna, ukrayna'da savaş, Lucescu dönecek mi, türkiye'ye gelecek mi

Galatasaray’ın transfer gündeminde yer alan ve son zamanlarda tekrar Türkiye’ye gelmesi gündeme gelen Mircea Lucescu durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Daha önce sarı-kırmızılıların yanı sıra Beşiktaş’ı da çalıştıran deneyimli teknik adam, Romanya’nın Dolce Sport kanalına açıklamalarda bulundu. Öncelikle Ukrayna Ligi’nde takımı Shakhtar Donetsk’in durumuna değinen Lucescu, ligin sona ermesine iki maç kala önemli bir avantaj yakaladıklarını ve mutlu sona ulaşacaklarını belirterek, “Bu saatten sonra şampiyonluğu kaybetmemiz neredeyse imkansız. Yüzde 98 şampiyon biziz. Kolay olmadı. Oldukça zorlu bir sezondu. Kafaya yarışan beş takım vardı. Dnipro son haftalarda fizik olarak dayanamadığı için düşüşe geçti” dedi.
2004 yılında Türkiye’den ayrıldığı günden bu yana Ukrayna’da çalışan Rumen teknik adam geleceğine dair de açıklamalarda bulundu. Ülkenin içinde bulunduğu koşullara dikkat çeken Mircea Lucescu, “Şurası kesin ki kulübümle bir yıl daha kontratım var. Şu an buradayım. Ancak her şey Ukrayna’da işlerin nasıl gelişeceğine bağlı. Ben de ona göre hareket edeceğim” şeklinde konuştu.  
Ukrayna’da durum nasıl?
Ukrayna’da durum hiç de iç açıcı değil. Ülkenin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü savunanlar ile Rusya yanlıları arasındaki çatışmalar her geçen gün daha da şiddetleniyor. Ukrayna’nın doğu bölgesindeki bu çatışmalarda yüzlerce insan son birkaç gün içinde hayatını kaybetti. Yaşanan gerginliğin artık bir iç savaşa döndüğü belirtilirken, ordu halka ‘sokağa çıkmayın’ çağrısı yapıyor. Lucescu’nun yaşadığı kent olan Donetsk de çatışmaların yoğunlaştığı ülkenin doğusunda yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...