Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2014 15:19

Maça saatler kala TBF'den açıklama

İşte Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi sitesinden yapılan açıklama;

Maça saatler kala TBF'den açıklama
türkiye basketbol federasyonu,tbf,açıklama,

F.Bahçe Ülker-G.Saray Liv Hospital arasında oynanacak karşılaşmada Türk Sporu ve Türk Basketbolu adına doğrunun yapılması en büyük arzumuzdur.
Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital takımları arasında bugün saat 21:00’de oynanacak 2013-2014 sezonu BEKO Basketbol Ligi Play Off Final Serisi’nin son karşılaşması öncesi yaşanan olayların daha fazla spor sahalarına yansımaması ve bugüne kadar olduğu gibi, son sözün sahada kazanmak üzere sporculara ve teknik kadrolara bırakılması ve Türk Sporu ve  Türk Basketbolu adına doğrunun yapılması en büyük arzumuzdur.Federasyonumuz yaşanan süreçte tüm kurumlara eşit ve aynı mesafede yaklaşım ilkesine daha da titizlik göstermiş, tarafların endişe duydukları her husus genel hukuk ve özel basketbol yönergeleri hükümleri dâhilinde ve Tahkim Kurulu’nun hukuki denetiminde çözüme kavuşturulmuştur.Yine gündemin ön planında yer alan güvenlik konusunda alınan tedbirler titizlikle yeniden gözden geçirilmiş ve tespit edilen eksiklikler için ilave tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda dün İstanbul Valiliği ile yeniden durum değerlendirilmesi yapılmış ve ortamın sporcuların sadece maça konsantre olmasını sağlanması hedeflenmiştir. Bu konuda alınacak tedbirlerin takibi bizzat Türkiye Basketbol Federasyonu ve Emniyet üst düzey yetkilileri tarafından yapılacaktır.
Galatasaray Liv Hospital takımının sahaya çıkmamasının  Türk Sporu’na, basketbolumuza  ve değerli Galatasaray camiasına hiçbir kazanç sağlamayacağı, zincirleme çeşitli yeni sorunlara neden olacağı aşikardır. Federasyonumuzun beklentisi ve arzusu maçın sonucunun sporcular tarafından belirlenmesidir. Türk Basketbolu’na bugünkü rakibi ile birlikte tarihinde sayısız kazançlar sağlamış Galatasaray Spor Kulübü’nün değerli yöneticilerinin, kararlarını bir kez daha gözden geçirmelerini ve bu akşamın sadece basketbolun konuşulacağı şekilde sonuçlanmasına  yönelik karar almalarının en doğru karar olacağını; tüm spor ve  basketbol kamuoyu ile birlikte bundan mutluluk duyacağımızı  belirtmek istiyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...