Tgrt Haber
22 Nisan 2022 12:02 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 19:05

Mahkeme tedbiri kaldırdı: Galatasaray seçime gidiyor

Son dakika haberi: Galatasaray'da seçimlerin önündeki mahkeme tedbiri kaldırıldı. Galatasaray Kulübü 30 Nisan'da seçime gidecek.

Mahkeme tedbiri kaldırdı: Galatasaray seçime gidiyor

Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve yönetiminin idari yönden ibra edilmemesi sonrası tüzük gereği başlayan olağanüstü seçimli genel kurul süreci, mahkemeye takılmıştı. 

Galatasaray genel kurul üyesi Fırat Develioğlu'nun başvurusu üzerine mahkeme, 30 Nisan'da yapılması gereken seçime tedbir kararı aldı.  İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, seçimin tedbiren durdurulmasına karar verdi. 

Bunun üzerine hem ekibi hem de seçime girecek başkan adaylarıyla görüşme gerçekleştiren başkan Burak Elmas, yürütmeyi durdurma kararı için karşı dava açtı.

SEÇİM 30 NİSAN'DA

Galatasaray'da başkanlık seçiminin geleceği belli oldu. Mahkeme, tedbir kararına kulübün yaptığı itirazla ilgili kararı verdi. 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, duruşmada tedbir kararını kaldırdı. Galatasaray'da seçim 30 Nisan'da yapılacak.

Sarı-kırmızılı kulüpte gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu başkanlık için yarışacak.

GALATASARAY AÇIKLAMA YAPTI

Galatasaray Kulübü, olağanüstü genel kurul sürecinin kesintisiz devam ettiğini duyurdu.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, olağan genel kurul toplantısı ile sonrasında yönetim kurulu tarafından alınan kararlara dair gelişen hukuki süreçlerde divan kurulu, genel kurul divanı ve başkan adaylarının tüm süreçler ile kararlara dahil edilip, Galatasaray için örnek bir birliktelik, şeffaflık sergilendiği belirtildi.

"SEÇİM SÜRECİ KESİNTİSİZ DEVAM ETMEKTEDİR"

"Bugün İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından daha önce verilmiş olan tedbir kararının kaldırılması için kulübümüz tüm organları ile yoğun bir çaba sarf etmiştir." denilen açıklamada, "Kısmen kaldırılan tedbir kararı sonucunda mevcut seçim sürecimiz kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu konuda kulüp merkezimizde tüm adaylar ve paydaşlarımız ile birlikte bir istişare toplantısı yapılmış, bu toplantıda kendileri ile tüm bilgiler paylaşılmıştır. Bu vesileyle 30 Nisan'da yapılacak seçim yarışında yer alan her iki başkan adayımız ve ekiplerine başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...