Tgrt Haber
25 Şubat 2015 08:17

Manchester City Barcelona'ya yenildi

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Barcelona, deplasmanda Manchester City'i 2-1 yendi.

Manchester City Barcelona'ya yenildi
Manchester City,Barcelona, şampiyonlar ligi,

Şampiyonlar Ligi 2. Tur'da dün gece 2 karşılaşma oynandı. Manchester City kendi evinde Barcelona'ya 2-0 mağlup oldu. Diğer maçta ise Juventus ile Borussia Dortmund karşı karşıya gelirken, karşılaşma 2-1'lik Juventus üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ilk 5 dakikasında konuk ekip Neymar ile Manchester City ise Dzeko ile rakip ceza alanında tehlike oluşturdu, ancak savunma oyuncuları zamanında kademeye girdi.

8. dakikada ceza alanının önünde Rakitic'in Agüero'yu düşürmesiyle kazanılan serbest atışı Dzeko kullandı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda top barajdan döndü.

Fernando'nun yarı alanda kaptırdığı topla Barcelona 12. dakikada ani atağa çıktı. Suarez'in sol çaprazdan şutunda, top yandan auta gitti.

Düşük tempoda devam eden mücadelede Barcelona 16. dakikada Suarez ile öne geçti. Sağ kanattan geliştiririlen atakta, Messi'nin ceza alanına ortaladığı topa Kompany ile birlikte hareketlenen Suarez, sol ayağıyla takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1  

Golden sonra oyunun kontrolünü eline alan Barcelona, 26. dakikada Suarez ile gole çok yaklaştı. Neymar'ın pasıyla ceza alanında hareketlenen Uruguaylı golcü, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

İspanyol ekibi, 30. dakikada farkı ikiye çıkardı. Messi'den aldığı pasla ceza alanının sol tarafından son çizgiye kadar inen Jordi Alba'nın içeriye çıkardığı topu Suarez filelere yolladı: 0-2

44. dakikada karşılıklı top kayıplarının ardından meşin yuvarlağa sahip olan Alves, sağ kanattan taşıdığı topla ceza alanına girer girmez vurdu. Kaleci Hart'ı geçen top, üst direğe çarparak auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Barcelona'nın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Manchester City ikinci yarıya hızlı başladı. 47. dakikada Silva'nın sol taraftan kullandığı köşe atışında, ceza alanındaki Dzeko'nun kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti. Bu dakikalarda üst üste Dzeko ve Nasri ile fırsatlar yakalayan evsahibi ekip golle tanışamadı.

65. dakikada savunmanın arkasına sarkan Agüero'nun ceza alanına gönderdiği topu Pique kritik bir müdahaleyle kornere çeldi.

Ev sahibi ekip aradığı golü 69. dakikada buldu. İkinci yarıda oyuna giren Fernandinho'nun asistinde kaleciyle karşı karşıya kalan Agüero, topu kaleci Ter Stegen'in üzerinden ağlara gönderdi: 1-2

Golden 4 dakika sonra Clichy'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında oyunun kontrolünü eline alan Barcelona, tempoyu iyice düşürerek, skor avantajını korumaya çalıştı.

Karşılaşmanın son bölümlerinde oyunu rakip yarı alana yıkan, ancak rakibinin kalabalık savunmasını geçemeyen Barcelona, Messi'nin, Zabaleta tarafından düşürülmesiyle 90. dakikada penaltı kazandı.

Penaltı atışını kullanan Messi'nin vuruşunda top, kaleci Hart'tan döndü. Arjantinli futbolcu kafa vuruşuyla topu yeniden kaleye gönderdi. Ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Mücadeleyi 2-1 kazanan Barcelona, 18 Mart'ta oynanacak rövanş maçı öncesinde avantaj elde etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...