Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2015 19:41

Mascherano'ya da vergi kaçırma suçlaması

Savcılık, 1,5 milyon avroluk vergi kaçırdığı iddia edilen Barcelonalı futbolcu Mascherano hakkında dava açılması için başvuruda bulundu.

Mascherano'ya da vergi kaçırma suçlaması
mascherano, vergi,

Barcelona'nın yıldız futbolcuları Lionel Messi ve Neymar'dan sonra Javier Mascherano hakkında da vergi kaçırdığı iddiasıyla yasal girişim başlatıldı.

Arjantinli futbolcu Mascherano'nun 2011, 2012 yıllarında verdiği gelir vergisi beyanında elde ettiği imaj gelirlerini dahil etmediği ve maliyeden 1,5 milyon avro vergi kaçırdığı iddia edildi.

Geçen yıl maliyenin başlattığı soruşturmanın ardından Katalonya Adalet Yüksek Mahkemesi'nin de görüşünü alan ekonomik suçlarla ilgilinen savcılık, Arjantinli futbolcunun yargılanması için Barcelona'nın Gava ilçesindeki mahkemeye başvuruda bulundu. Portekiz'in Madeira Adası ve ABD'nin Miami eyaletinde kurduğu iki şirket aracılığıyla vergi kaçırdığı iddia edilen Mascherano, hakkındaki soruşturma başlatılınca hemen maliyeye olan borcunu faiziyle birlikte ödemişti. Savcılık buna rağmen vergi kaçırmakla bağlantılı iki farklı suçtan Mascherano hakkında dava açılmasını istedi.

Barcelona'da benzer bir şekilde imaj haklarında vergi kaçırdığı iddiasıyla futbolcu Lionel Messi de davalık olmuştu. Ayrıca Santos'dan Barcelona'ya transferi sırasında, 2011-2013 arasında vergi kaçırdığı suçlamasıyla Neymar hakkında da geçtiğimiz hafta ülkesi Brezilya'da yasal bir süreç başlatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...