Tgrt Haber
12 Aralık 2021 12:22

Max Verstappen kimdir, kaç yaşında? Formula 1 şampiyonu kim oldu?

Formula 1 Abu Dhabi GP yarışı için beklenen gün geldi. Formula 1 şampiyonu bugün yapılacak yarışın ardıdan belli olacak. 72 yıl sonra ilk kez iki güçlü rakip son yarışa aynı puanla çıkacak. Yarış için geri sayım tamamlanırken gözler ''Max Verstappen kimdir, kaç yaşında? Max Verstappen Formula 1 şampiyonu oldu mu?'' sorularına çevrildi.

Max Verstappen kimdir, kaç yaşında? Formula 1 şampiyonu kim oldu?
max verstappen,,formula 1,,yarış,,lewis hamilton,

Yarışseverlerin merakla beklediği Formula 1 Abu Dhabi GP için nefesler tutuldu. Max Verstappen sıralam turunu en hızlı tamamlayan pilot olarak pole pozisyonunu alırken hemen arkasından gelen Lewis Hamilton ile şampiyonluk için mücadele edecek. Max Verstappen ''Lewis Hamilton'ı yarış dışı bırakmak istemiyorum, onu yenmek istiyorum'' diyerek heyecanlı bir yarış için hazır olduğunun altınız çizdi. Peki Max Verstappen kimdir? 

MAX VERSTAPPEN KİMDİR? 

Max Varsteppen 30 Eylül 1997 yılında Hasselt, Belçika’da dünyaya geldi. Eski bir Formula 1 pilotu olan Jos Verstappen babasıdır. Varstappen 2014'te Scuderia Toro Rosso takımıyla anlaşarak Carlos Sainz Jr. ile beraber yarıştı. 2016'da Red Bull Racing'e geçmiştir. Red Bull Racing kokpitinde katıldığı ilk yarış olan 2016 İspanya Grand Prix'ini kazanarak kariyerinin ilk yarış galibiyetini kazandı. Böylece Formula 1 tarihinin yarış kazanan en genç pilotu unvanını aldı. 

Max Verstappen kimdir, kaç yaşında? Formula 1 şampiyonu kim oldu?

MAX VERSTAPPEN FORMULA 1 ŞAMPİYONU OLDU MU? 

Formula 1 Abu Dhabi GP için beklenen gün geldi. 12 Aralık saat 16.00’da yapılacak yarışın ardından Formula 1 Şampiyonu belli olacak. Kritik yarış öncesi 24 yaşındaki başarılı yarış pilotu ‘’Lewis Hamilton benden daha farklı bir sürücü, daha az agresif. Benim gibi yarışmayı bilmiyor. Bunun için de onu suçlayamam çünkü bunu benim babamdan öğrendiğim gibi hiçbir zaman öğrenemedi’’ açıklamalarında bulundu. Verstappen aynı zamanda ‘’Eğer Lewis’in arabasında yarışan ben olsaydım, sezon çoktan bitmişti’’ şeklinde iddialı ifadeler kullandı. Lewis Hamilton ve Max Verstappen 369.5 puanla yarışla girecek. Abu Dhabi GP’de pole pozisyonu ise Max Verstappen’in oldu. Sergio Perez, Max Verstappen’e verdiği hava koridoru ile takım arkadaşına pole pozisyonunu kazandırdı. Max Varsteppen yarış öncesi ''Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Hamilton'ın kazanmasını destekliyor mu?'' sorusunu ''En azından onların benim tarafımda olduğunu düşünmüyorum. Cidde'de ben ceza alıyorum ama benzer şeyler yaşayan pilotlar hakemlerle görüşmüyorlar bile. Neden kararlar bir anda benim için farklılaşıyor?'' şeklinde cevapladı. Formula 1 yarış pilotu 140 kez Grand Prix görürken bu yıl ilk kez dünya şampiyonluğu görmek istiyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...