Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2023 14:25 - Güncelleme : 28 Ocak 2023 16:21

Son dakika! Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik istifa etti

Son dakika... Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ve yönetimi istifa etti.

Son dakika! Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik istifa etti
mhk,sabri çelik,hakem

Son zamanlarda artan hakem tartışmalarının ardından Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ve yönetimi istifa etti. Türkiye Futbol Federasyonu ise istifaların kabul edildiğini duyurdu. TFF tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"MHK Başkanı Sabri Çelik, MHK üyeleri ile birlikte istifasını TFF Başkanı'na sunmuş; TFF Başkanı tarafından Sabri Çelik ve MHK üyelerinin istifası kabul edilmiştir. Bu karar, TFF Yönetim Kurulu tarafından da onaylanmıştır."

Öte yandan Sabri Çelik, 2022 yılının Temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun yaptığı toplantı sonrası Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına getirilmişti. Çelik, geçtiğimiz yıllarda da 3 farklı dönemde Merkez Hakem Kurulu başkanlığı görevini üstlenmişti.

Sabri Çelik başkanlığında oluşturulan Merkez Hakem Kurulu şöyle:

1. SABRİ ÇELİK (BAŞKAN)

2. MURAT ILGAZ

3. AYNUR AYSUN AKAR

4. BAKİ TUNCAY AKKIN

5. AHMET İBANOĞLU

6. AYTEKİN DURMAZ

7. RECEP SÜRHAT MÜNİROĞLU

8. İSMAİL KÖSE

9. BÜLENT GÖKÇÜ

YENİ BAŞKAN İÇİN İKİ İSİM GÜNDEMDE

Türkiye Futbol Federasyonu'nun gelecek hafta yeni Merkez Hakem Kurulu başkanını seçmesi bekleniyor. Futbol Federasyonu'nun yeni MHK başkanı için gündeminde iki isim var. Görevin eski hakemlerden Lale Orta veya Kuddusi Müftüoğlu'na verilmesi bekleniyor.

SABRİ ÇELİK KİMDİR?

Sabri Çelik 1959 yılında İstanbul'da doğdu. Asıl mesleği lise öğretmenliği olan Çelik, uzun yıllar 1. Lig'de hakemlik yaptıktan sonra yaş dolayısıyla aktif hakemliği bıraktı. Sabri Çelik, geçtiğimiz sezon istifa eden Ferhat Gündoğdu'nun ardından MHK Başkanı olarak göreve başlamıştı.

2004-2005 yıllarda ve 2019'da da yaklaşık 5 ay MHK Başkanlığı yapan Çelik, UEFA gözlemciliğinin ardından mentörlüğe başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...