Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 14:28

Beşiktaş Mert Günok'u kadrosuna katıyor! Son dakika transfer haberleri

Son dakika transfer haberine göre; Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ne direk katılacağı sezonda kadrosunu alternatif isimlerle güçlendirmek istiyor. Başakşehir’in tecrübeli kalecisi Mert Günok ile görüşen siyah-beyazlılar, 32 yaşındaki milli kaleciyi kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Beşiktaş Mert Günok'u kadrosuna katıyor! Son dakika transfer haberleri
Mert Günok,Beşiktaş,Şampiyonlar Ligi,Başakşehir,Süper Lig,Türkiye Kupası,Sergen Yalçın

Bu sezon Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere 3 kulvarda zorlu bir mücadele verecek olan Beşiktaş, geçtiğimiz sezon rotasyonda yaşadığı sıkıntıyı yaşamamak adına kadrosunu alternatif isimlerle güçlendirmek istiyor.

Teknik direktör Sergen Yalçın’ın verdiği rapor doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren siyah-beyazlılar, Başakşehir’in tecrübeli kalecisi Mert Günok’u kadrosuna katıyor.

Siyah-beyazlılar, Sergen Yalçın’ın takımda görmek istediği 32 yaşındaki kaleciyi transfer etmek için Başakşehir ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş’ın transferi kısa süre içerisinde resmen açıklaması bekleniyor.

MERT'İN TECRÜBESİNDEN FAYDALANACAK

Geçtiğimiz sezon genç file bekçiler Ersin Destanoğlu ve Utku Yuvakuran ikilisiyle şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş’ta, tecrübeli bir kaleci ile bu ikilinin daha iyi duruma gelmesi de hedefleniyor. Avrupa’nın birçok takımıyla ismi anılan genç kaleci Ersin Destanoğlu’nun siyah-beyazlı takımdan ayrılmaması halinde de, Mert Günok transferinin gerçekleşeceği ifade edildi. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın kaleyi geçen sezon olduğu gibi Ersin’e teslim edeceği, Mert’ten ise yoğun maç temposunda, zorlu karşılaşmalarda faydalanacağı ifade edildi.

32 yaşındaki kaleci, 22 kez Milli Takım’ın kalesini korurken, Başakşehir forması ile de geçen sezon 6’sı Şampiyonlar Ligi’nde olmak üzere 29 maça çıkmıştı.

Beşiktaş Mert Günok'u kadrosuna katıyor! Son dakika transfer haberleri

MERT GÜNOK KİMDİR?

Fehmi Mert Günok, 1 Mart 1989 tarihinde Karabük'te dünyaya geldi. 11 yaşındayken Kocaelispor'un altyapısına katıldı. Kocaelispor'da 1 sezon geçirdikten sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2001-2008 yılları arasında Fenerbahçe'nin alt yaş gruplarında forma giyen Günok, 2007-2008 sezonunda A Takıma yükselmeyi başardı.

U16, U17, U18, U19, U20 ve U21 seviyelerinde toplam 34 kez milli takım formasını giyen Mert Günok, Volkan Babacan'ın Fenerbahçe'den ayrılmasıyla ikinci kaleciliğe yükseldi. Volkan Demirel'in sakat ve cezalı olduğu dönemlerde Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Günok, sarı-lacivertli formayla kurtardığı penaltılarla adından söz ettirdi.

2014-2015 sezonunun sonunda kendisiye sözleşme yenilemeyen Fenerbahçe'den ayrılan Mert Günok, Bursaspor'a transfer oldu. İki sezon boyunca yeşil-beyazlı takımda istediği şansı bulamayan file bekçisi 2017-2018 sezonu için Medipol Başakşehir kadrosuna katıldı.

Başakşehir'de ilk sezonunda Volkan Babacan'ın arkasında kalan Günok, geçtiğimiz sezon devraldığı birinci kalecilik şansını çok iyi değerlendirerek A Milli Takım kadrosuna çağırılmaya hak kazandı. 2018-2019 sezonunda Turuncu-lacivertli ekipte gösterdiği performansla adını Avrupa'daki en iyi kaleciler arasına yazdıran Günok, milli takımda da en güvenilir isimlerden biri olmayı başardı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...