Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2014 16:52

Messi'ye bir şok daha! 'Kara para aklıyor' iddiası

Vergi kaçırmak suçundan hakkında dava açılan ve uzlaşma yoluna giden Messi için bir iddia daha ortaya atıldı.

Messi'ye bir şok daha! 'Kara para aklıyor' iddiası
messi, vergi kaçırma, kara para, arjantin, ispanya, barcelona, messi haberleri,

Arjantinli yıldız Lionel Messi geçtiğimiz aylarda İspanya'da, 2007 ve 2009 yılları arasında imaj haklarını vergi cenneti ülkelerde oluşturulan paravan şirketlere devrederek vergi kaçırmakla suçlanmıştı. Messi hakkında hazırlanan iddianamede, baba Jorge Horacio Messi'nin yıldız oyuncu 18 yaşına girmeden 2005 senesinde söz konusu şirketleri kurduğu öne sürülüyordu. Messi’nin bu yolla üç senede imaj haklarından kazandığı 10 milyon Euro'nun vergi olarak ödemesi gereken 4 milyon Euro'sunu kaçıdığı iddia ediliyordu.
Tüm bu iddialar ve mahkeme sürecinden sonra bir önemli iddia da İspanyol El Pais gazetesinden geldi. Gazetenin haberine göre kara para aklayanları tespit eden bir dernek, dört yardım maçında iş adamı Guillermo Marin'in bağışladığı 4 milyon Dolar'dan 2 milyon Dolar'ını Arjantinli yıldız Messi'inin aldığını öne sürdü. Kalan 2 milyon Euro'nun ise Marin'e 'aklanarak' geri döndüğü haberdeki bir diğer ayrıntı.
Vergi cenneti olarak bilinen Batı Hint Adaları’nda bulunan bir şirket üzerinden paraların aklandığı iddia edilirken, Messi’nin Guillermo Marin için “tanıdığım bir iş adamı” demesi ise dikkat çekti. Bu iddiaların İspanya'da açılan davada yer almadığına da değinilirken Messi 2006 yılından beri kendi vakfının bu tip maçlar düzenlediğini ve Marin’in vakfıyla bir ilişkilerinin olmadığını belirtti.
BU İLK DEĞİL
Lionel Messi'nin babası Jorge Messi'nin Kolombiyalı bir uyuşturucu ağıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle Madrid'deki bir yargıç tarafından sorgulanmış ve hakkında kara para aklama ve vergi kaçakçılığı için dava açmıştı. Jorge Messi'nin uyuşturucu parasıyla rock konseri için toplu giriş bileti veya “Messi'nin Dostları” grubuna Amerika kıtasında maç organize etmek için harcadığı, yüzde 10 ile 20 arasında değişen komisyon aldığı ileri sürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...