Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ağustos 2017 23:32

Metehan Başar, Dünya Şampiyonu oldu

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 85 kiloda Metehan Başar, Alman rakibini 2-1 yenerek altın madalya kazandı.

Metehan Başar, Dünya Şampiyonu oldu
metehan başar,,dünya şampiyonluğu,,ağırlık şampiyona

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Metehan Başar, 1/8 turunda Nikolay Bayryakov'u, çeyrek finalde Robert Kobiashvili'yi ve yarı finalde de Rus rakibi Davit Chakvetadze’yi 4-2 yenerek finalde Alman Denis Maksymilian Kudla'nın rakibi olmuştu. Grekoromen stil 85 kilo finalinde Kudla'yı da 2-1 mağlup eden milli güreşçi Başar, altın madalyanın sahibi oldu.

Fatih Cengiz, bronz madalyayı kıl payı kaçırdı
75 kiloda mücadele eden milli güreşçi Fatih Cengiz ise ilk maçında karşılaştığı Rus rakibi Aleksandr Chekhırkın’e karşı önde götürdüğü maçı son saniyelerde verdiği puanlarla 8-5 yenildi. Daha sonra Fatih, rakibinin finale yükselmesiyle birlikte repesaj maçına çıkma hakkı elde etti. İlk repesaj maçında karşılaştığı Çekli rakibini 2-1 geçen Fatih Cengiz, ikinci repesaj maçında Çinli rakibini yendi. Cengiz, üçüncülük maçında karşılaştığı Macar rakibi Tamas Lorincz'e ise 2-1 yenildi ve dünya beşincisi oldu. 98 kiloda mücadele eden Fatih Başköy, ABD’li rakibine ve 71 kiloda mindere çıkan Murat Dağ ise Japon rakibine yenilerek şampiyonaya veda etti.

Metehan Başar, Dünya Şampiyonu oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...