Tgrt Haber
17 Haziran 2015 21:18

MHK Başkanı Balcı hakemlere sahip çıktı

TBF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Balçı, hakem hatalarının sporcular, antrenörler ve idareciler tarafından yapılan hatalardan daha az maçın sonucuna etki ettiğini savundu.

MHK Başkanı Balcı hakemlere sahip çıktı
mhk,

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Emin Balcı, TBF'nin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes arasında oynanan seriyle ilgili Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun'un vermiş olduğu beyanatların eleştiri sınırlarını aştığını söyledi.

Play-off'taki tüm maçların büyük bir çekişmeye sahne olduğunu anlatan Balcı, "Bu aşamada ligin temel unsuru olan ve sahada tüm performanslarını son noktasına kadar sergileyen sporcu, antrenör ve hakemlerimize gereken saygı göstermek ve kalite seviyesini düşürecek davranışlardan kaçınmak öncelikli sorumluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes arasında oynanan final serisinin dördüncü maçında görev yapan hakemlerin, basketbol bilgisi ve yönetimi açısından diğer ülke liglerinde görev yapan hakemlerden hiçbir şekilde geride olmadığını aktaran Balcı, şunları kaydetti:

"Beyanatta ismen yer almış olması sebebiyle örnek vermek gerekirse Sayın Mehmet Keseratar ve Sayın Zafer Yılmaz bu güne kadar çok sayıda Avrupa Şampiyonası'nda başarıyla görev yapmış olup en son örnek olarak Sayın Yener Yılmaz ise diğer görevlerine ilave olarak önümüzdeki ay Rusya’da yapılacak 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonasına ismen tarafsız hakem olarak davet edilmiş uluslararası hakemlerimizdendir. Örnek olarak verilen bu maçların ligimiz maçlarından daha az çekişmeli olduğu yaklaşımı oluşturulmaya çalışılsa bile 'mahalle maçından' çok daha üst düzeyde olduğu aşikardır."

Emin Balcı, basketbolun bir hatalar oyunu olduğunu vurgulayarak, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Hakemler de tüm dünyada olduğu gibi sporcular ve antrenörler gibi oyun içinde hata yapabilmektedirler. Play-off serisinde yapıldığı ön plana çıkarılmaya çalışılan hakem hataları, sporcular, antrenörler ve dahi idareciler tarafından yapılan hatalardan daha az maçın sonucuna etki etmiştir. Maçların televizyondan naklen yayınlanıyor olması nedeniyle tüm basketbol kamuoyunda oluşan ve bundan sonra oluşacak kanaat, hepimiz açısından adil bir terazi ve yol gösterici olacaktır. Beyanatta üzüntüyle okuduğum bölümde yer alan 'Gerekirse parasını biz verelim, yabancı hakem gelsin' ifadesinin Sayın Özerhun tarafından bir kez daha düşünülmesini arzu ediyorum. Bu ifadenin başta kendi kulübü olmak üzere Türk basketbolu için ne denli tehlikeli bir yaklaşım olacağını tecrübeli ve aklıselim bir yönetici olarak hemen anlayacağına inanıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...