Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Eylül 2019 16:58 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:31

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp 4. kez dünya şampiyonu oldu

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, Dünya Güreş Şampiyonası finalinde Kübalı rakibini mağlup etti.

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp 4. kez dünya şampiyonu oldu
rıza kayaalp

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, grekoromen stilde 4 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Güreş Şampiyonası'nda şampiyon olan Rıza Kayaalp'i telefonla arayarak tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Dünya Güreş Şampiyonası'nda 4. kez altın madalya kazanarak bizleri bir kez daha gururlandıran Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp'i gönülden tebrik ediyorum."

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi 130 kg'da temsil eden Avrupa ve dünya şampiyonu Rıza Kayaalp finalde Kübalı Oscar Pino Hinds'i 3-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Milli sporcu, dün ilk turda Küba asıllı Dünya 3'üncüsü Şilili Yasmani Acosta Fernendez'i ikinci turda da Çin'li Lingzhe Meng'i aynı skorlarla 4-0, çeyrek finalde Gürcü Iakobi Kajaia'yı 5-1, yarı finalde de Alman Eduard Popp'u 4-1 yenerek adını finale yazdırmayı başarmıştı. Rıza Kayaalp bu akşam finalde Kübalı Oscar Pino Hinds karşısında son derece başarılı bir performans ortaya koydu. İlk devreyi 3-0  önde kapatan Rıza Kayaalp maçı da 3-1 kazanarak dördüncü kez dünya şampiyonu oldu. Milli güreşçi, Kübalı rakibini 2017 yılında Paris'te düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda da 3-1 yenerek 3'üncü kez dünya şampiyonu olmuştu. Türkiye'nin gururu olan başarılı güreşçi kazandığı bu altın madalya ile yeni bir rekora daha imza atmış oldu. Rıza Kayaalp  ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkını da elde etti.

TÜRKİYE GREKOROMEN STİLDE 2 MADALYA KAZANDI
Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil müsabakaları tamamlanırken, Türkiye 1 altın 1 bronz madalya kazandı. Madalya alan 130 kiloda Rıza Kayaalp ve 97 kiloda Cenk İldem 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkını da elde etmiş oldu. 

BEDİHA GÜN BRONZ MADALYA İÇİN GÜREŞECEK

Dünya Güreş Şampiyonası'nda bugün ayrıca kadınlar 50, 53, 55, 72 kilolarda eleme, çeyrek ve yarı final müsabakaları yapıldı. Ülkemizi 55 kg'da temsil eden Bediha Gün ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci maçında Alman Annika Wendle'yi, 11-0, çeyrek finalde de Ukrayna'dan Iryna Husyak'ı 14-4 sayı tuşuyla yendi ve adını yarı finale yazdırdı. Milli sporcu, yarı finalde ABD'li Jacarra Gwenisha Winchester'e mağlup oldu. Bediha Gün yarın akşam  Madina Nadirova (Kırgızistan) vs. Bolortuya Bat Ochir (Moğolistan) Repesaj maçının  galibi ile bronz madalya mücadelesi verecek.

EVİN DEMİRHAN ZEYNEP YETGİL VE BESTE ALTUĞ ELENDİ

Türkiye'yi 50 kg'da temsil eden  Evin Demirhan ilk maçında  Brezilya'dan  Kamila Barbosa Vito Da Silva'yı 6-1,  ikinci maçında Kore'li Hyunyoung Oh'u  5-0 öndeyken tuşla yenerek geldiği çeyrek finalde Kazak Valentina Ivanovna Islamova Brik'a mağlup oldu. Kazak güreşçi finale çıkamadığı için Evin Demirhan elendi.  

53 kg'da Zeynep Yetgil ilk maçında  Silje Knutsen Kippernes'i  4-1 yenerek bir üst tura yükseldi. İkinci maçında Küba'lı Lianna de la Caridad Montero Herrera ile karşı karşıya gelen Zeynep mücadeleyi 8-7 kaybetti. Küba'lı çeyrek finalde elendiği için Zeynep şampiyonaya veda etti. 

Türkiye'yi 72 kg'da temsil eden Beste Altuğ ise  ilk maçında Hint'li Komal Bhagwan Gole'yi 4-1 yenerek geldiği çeyrek finalde Kazak Zhamila Bakbergenova'ya mağlup oldu. Kazak güreşçi finale yükselemediği için Beste şampiyonaya veda eden diğer milli güreşçi oldu.  

Kazakistan'ın Başkenti Nur Sultan'da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda yarın kadınlar 57, 59, 65, 76 kilolarda eleme, çeyrek ve yarı final müsabakaları yapılacak. Mindere çıkacak olan milli güreşçiler ve rakipleri şunlar:
57 kg: Elif Jale Yeşilırmak - Iryna Kurachkina (Belarus) 
59 kg: Elif Yanık - Sandra Paruszewski (Almanya)
65 kg: Kadriye Aksoy - Fatoumata Yarie Camara (Gine) 
76 kg: Yasemin Aadar - Burmaa Ochirbat (Moğolistan) vs. Qian Zhou (Çin) galibi ile karşı karşıya gelecek. 
Müsabakalar TSİ 08.00'de başlayacak.

 

BAKAN KASAPOĞLU DÜNYA ŞAMPİYONU RIZA KAYAALP'İ KUTLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kazakistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, dördüncü kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp’i telefonla arayarak kutladı.
Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp, finalde Kübalı rakibi Oscar Pino Hinds’i 3-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Bakan Kasapoğlu, aynı zamanda 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan Rıza Kayaalp’i, müsabaka sonrası telefonla arayarak tebrik etti.
Bakan Kasapoğlu ayrıca, Rıza Kayaalp için bir de tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kazakistan’da düzenlenen Büyükler Dünya Şampiyonası’nda 130 kilo grekoromen stilde dünya şampiyonu olarak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden Rıza Kayaalp’i kutluyorum. Dördüncü kez dünya şampiyonu olarak Türk güreş tarihine geçen Rıza’nın, Tokyo’da da birincilik kürsüsüne çıkacağına olan inancım tam. Bu başarıda emeği geçen antrenörlerimizi ve yöneticilerimizi de tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...