Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 13:04

Milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz olimpiyat 4'üncüsü

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil eden milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, karışık takım kategorisinde bronz madalya maçında Meksika'ya 6-2 kaybederek olimpiyat dördüncüsü oldu.

Milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz olimpiyat 4'üncüsü
olimpiyat,tokyo,okçuluk

Tokyo olimpiyatlarında milli okçularımız madalyanın kıyısından döndü. Milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karışık takım kategorisinde bronz madalya maçında Meksika'ya 6-2 yenildi.

KARIŞIK TAKIMDA OLİMPİYAT 4'ÜNCÜSÜYÜZ

Yumenoshima Park Okçuluk Alanı'nda yapılan karışık takım müsabakalarında Alejandra Valencia ve Luis Alvarez çiftinden oluşan Meksika ile bronz madalya maçına çıkan Mete ve Yasemin Ecem, ilk sette düşük sayılar atınca seti 36-34 kaybetti. İkinci sette Alvarez'in 2 sayı almasıyla büyük bir avantaj yakalayan Mete-Yasemin ikilisi, seti 36-27 alarak skora denge getirdi.

Üçüncü sette çok iyi atışlar yapan Meksika, seti 39-36 alarak yeniden farkı 2 sayıya çıkardı. Dördüncü sete iyi başlayan millilerde Yasemin Ecem ikinci atışında 5 puan alabildi. Meksika bundan sonraki 2 atışta hata yapmayınca milliler seti 34-33, maçı da 6-2 kaybetti. Bu sonuçla bronz madalyayı kaçıran milliler, karışık takımda Tokyo 2020'yi 4. tamamladı.

Milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz olimpiyat 4'üncüsü

MİLLİ OKÇULAR MADALYA ÜZÜNTÜSÜ YAŞIYOR

Milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, madalya alamadıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Bronz madalyayı alamadıkları için büyük üzüntü yaşayan M

Karşılaşmanın ardından konuşan milli okçular, madalyayı kaçırdıkları için üzgün olduklarını ifade etti. Türkiye'nin okçuluktaki en büyük madalyasına yaklaştıklarını fakat kazanamadıklarını söyleyen Mete Gazoz, "Çok garip hisler içindeyiz. Daha önce bu podyumda attık, madalya kazandık. Bu, madalyaların en büyüğü olacaktı. Elimizden geleni yaptık ama maalesef olmadı. Bireysel müsabakaların bu dördüncülükten daha farklı olmasını umut ediyorum" diye konuştu.

Çok üzgün olduğunu belirten Yasemin Ecem ise "Buraya kadar bizi destekleyen, bize dualarını gönderen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok desteklendiğimizi biliyoruz. Keşke bu hayal kırıklığını ne kendime ne de bizi destekleyenlere yaşatmamış olsaydım" dedi.

BAKAN KASAPOĞLU YALNIZ BIRAKMADI

Milli okçuların mücadelesini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi. Tokyo'da milli sporcuların müsabakalarını takip eden Bakan Kasapoğlu, Mete ve Yasemin'in çeyrek ve yarı final maçlarını büyük bir heyecan içinde izledi. Kasapoğlu, milli sporcuları bronz madalya maçında da yalnız bırakmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...