Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 09:55 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 10:06

Muhammed Ali’nin şampiyonluk kemeri satıldı: Fiyatı dudak uçuklattı

Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali’nin 1974 yılında "Rumble in the Jungle" maçında George Foreman'ı yenerek kazandığı ağır sıklet şampiyonluk kemeri açık artırmada rekor fiyata satıldı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Muhammed Ali’nin şampiyonluk kemeri satıldı: Fiyatı dudak uçuklattı
Muhammed Ali,George Foreman,rumble in the jungle

Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'nin 1974 yılında “Big George” lakaplı ünlü boksör George Foreman'ı "Rumble in the Jungle" maçında yenerek kazandığı ağır sıklet şampiyonluk kemeri açık artırmada satıldı.

SOSYAL MEDYADA DUYURDU

Indianapolis Colts'un sahibi Jim Irsay, 6.18 milyon dolar vererek Ali’nin altın kemerinin yeni sahibi oldu. Irsay, Amerikan tarihi ve pop kültürü hatıralarından oluşan koleksiyonu için kemeri aldığını doğruladı. Irsay, sosyal medya hesabından da kemeri aldığı için gurur duyduğunu yazdı.

https://twitter.com/JimIrsay/status/1551294827525980162

Muhammed Ali’nin şampiyonluk kemeri satıldı: Fiyatı dudak uçuklattı

KEMER SERGİLENECEK

Muhammed Ali’nin şampiyonluk kemeri iki yerde sergilenecek. İlk sergi 2 Ağustos'ta Chicago'daki Navy Pier'de, ikinci sergi ise 9 Eylül'de Indianapolis'te gerçekleşecek.

TARİHİ MAÇTA NELER YAŞANMIŞTI?

Tarihi maç 30 Ekim 1974 yılında bugünkü adı Demokratik Kongo Cumhuriyeti olan Zaire’nin başkenti Kinşasa’da düzenlenmişti. Dünyaca ünlü iki Amerikalı boksörü; Muhammed Ali (Cassius Clay) ile George Foreman’ın ringde kozlarını paylaştığı efsanevi maça "Rumble in the Jungle" ismi verildi. Maçın kesin favorisi olarak gösterilen Foreman, maçın başlarında Ali karşısında üstün olan taraf olur. Muhammed Ali, 8. raunda kadar Foreman’ı yorduktan sonra etkili yumruklarıyla maçı kazanır.

Muhammed Ali’nin şampiyonluk kemeri satıldı: Fiyatı dudak uçuklattı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...