Tgrt Haber
02 Eylül 2016 03:23

Muharrem Usta, Aziz Yıldırım'a cevap verdi!

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Usta, şike davasıyla ilgili olarak, kişilerin ses tapelerini reddetmediklerini ifade etti.

Muharrem Usta, Aziz Yıldırım'a cevap verdi!
Muharrem Usta, Aziz Yıldırım,

 Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, NTV ve NTV Spor ortak yayınında Oğuz Haksever'in programına konuk olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Usta'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'Bu dönemde keşke şike konuşmasak'

"Şu an 15 Temmuz sürecini yaşıyoruz. Üzerinden henüz 1 buçuk ay geçmişken ülkemizde tüm farklı görüşlere sahip insanların tek görüş etrafında birleşerek ülkenin geleceği adına olağanüstü gayret sarf ettiği bir dönemde ki gündem FETÖ’nün ülkemize karşı yapmaya çalıştığı darbe. Gündem bunları konuşmakken bizim şike gibi çok önemli bir konuyu, böyle bir dönemde konuşuyor olmamız aslında bizim çok hoşumuza gitmiyor. Keşke böyle bir konu bu dönemde gündeme gelmeseydi.

Süreç zor bir süreçken Aziz Bey’in televizyona çıkıp verdiği beyanatlar sonucunda 4 kulüp yöneticisi kendini bir anda PFDK’da buldu; Aziz Bey, Galatasaray Başkanı, Bursaspor Başkanı ve Trabzonspor’dan bir yönetici. Bir anda kulüplerin birlik beraberlik durumunda olması gereken bir dönemde ortam toz duman oldu. Aziz Bey tahkime başvurmadı bile ama cezası yüzde 50-60 oranında azaltıldı. Zannediyorum Bursaspor’da hiçbir indirim olmadı. Bizden de yönetici Gökhan Bey, kendisini anlatmak için tahkime başvurdu. Hiç olmazsa, başvuruda bulunmayanlara indirim olurken, Gökhan Bey’e de yüzde 70 indirim olur."

'Fenerbahçe ile aramızdaki konu spor hukukunu ilgilendirir'

"Ben öncelikle şike konusunun ne kadar önemli bir konu olduğunu anlatmak için tanımına girmek istiyorum. Şike, maçların sonucunu, gidişatını spor ahlakına aykırı şekilde etkileme faaliyetidir. Sonuç ne olmuş, olmamış, buna bakılmıyor. Durum böyle olunca, spor ahlakına aykırı davranınca sonucuna bakılmaksızın cezalar yağıyor. Bence, bizim Fenerbahçe ile aramızda olan sportif yargılama konusudur, Fenerbahçe ile FETÖ arasında olan ceza hukuku’nu ilgilendirir.

Sportif boyutu çok basit. Okuma yazma bilen herhangi bir insanın TFF’de verilen kararları, CAS’ta verilen kararların tercümesini, CAS’ta UEFA’da ve İsviçe Federal Mahkemesi’nde verilen kararların tercümesini okuduğunda, sportif anlamda şike ile ilgili durumu çok rahat çözebilir.   Bizim ile Fenerbahçe arasında ceza hukunu ilgilendiren bir sorun yoktur. Fenerbahçe'ye bir kumpas kurulmuşsa biz yanlarındayız. Bu Fenerbahçe değil, başka bir kulüp de olsa düşüncelerimiz aynı ama sportif yargı bambaşka bir şey. Şike, bir maçın sonucunu etkilemeye çalışmaktır. Sonuç değişmiş, değişmemiş, bu önemli değildir."

'UEFA ve CAS kararları değişmeyecek'

"UEFA, TFF'ye yazı yazıyor ve'Fenerbahçe'ye söyleyin, kendileri karar verip 1 yıl Avrupa'ya gelmesinler' diyor. Federasyon, UEFA'nın talebi üzerine karar verdi. Yargılamada şikeyle ilgili bir durum varsa, yargılayanlar bu konuda tatminse hemen karar veriliyor. CAS ve UEFA'nın şikeye sıfır tolerans uygulaması var. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki konu şike konusudur, sportif konudur. M.Ali Aydınlar kurulunda, şike konusunda öngörülen yaptırımlar yerine bir defaya mahsus olarak farklı yaptırımlar olsun diyorlar. Bu karar kuruldan geçmeyince Mehmet Ali Aydınlar TFF'den istifa etti.

Sportif hukukta teşebbüs şike demektir. Futbol Federasyonu da yargılaması sonucunda ceza verdi. PFDK tahkim kararlarını onaylıyor ve teşebbüs vardır diyor. Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğuna inanıyorum. Şike teşebbüsünü bu örgüt yaptırmıyor Fenerbahçe'ye. Bu olaylar olurken bunlara denk geliyor ve ortaya çıkıyor. UEFA ve CAS kararları değişmeyecek. CAS, Fenerbahçe'nin 4 maçta şike yaptığına karar verdi. Ses tapelerini ilgili kişiler hiç reddetmedi. CAS'ta sonuç alamazsak FIFA'ya gideceğiz. UEFA'Benim yetkimde değil' dedi ve federasyona müdahale etmedi."

'Yer gök bir araya gelse...'

"Fenerbahçe'nin otobüsüne yapılan saldırı da terör olayıdır! Fenerbahçe ile Trabzon arasındaki fay hattını sarsmaya yönelik! Yer gök bir araya gelse, Trabzonspor'un şampiyonluğunu, Trabzonsporlu taraftarlardan kimse alamaz! Ben de böyle mi diyeyim? Aziz Yıldırım'ın bu gibi yer gök söylemlerinin gereksiz olduğunu söylüyorum artık."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...