Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2014 14:31

NBA'de şampiyon San Antonio Spurs

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde 2013-2014 sezonu şampiyonluğunu Miami Heat karşısında final serisini kazanan San Antonio Spurs elde etti.

NBA'de şampiyon San Antonio Spurs
NBA, şampiyon, San Antonio Spurs, Miami Heat, final serisi

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) 2013-2014 sezonu şampiyonluğunu Miami Heat karşısında final serisini kazanan San Antonio Spurs elde etti. NBA'de mutlu sona Spurs ulaştı. Geçtiğimiz yıl da finalde karşılaştığı ancak şampiyonluk kupasını kaybettiği Miami Heat karşısında bu kez play-off serisini 4-1 kazanan Spurs, şampiyonluk yüzüğünü takmayı başardı. Final serisi beşinci maçında AT&T Center'da ağırladığı Miami'yi 104-87 yenen Spurs, NBA tarihindeki beşinci şampiyonluğuna ulaştı. Spurs ayrıca Miami'nin üst üste iki yıllık şampiyonluk serisini de noktalamış oldu.
Finalin MVP'si Leonard
Final serisi son maçına damgasını vuran isim ise Spurs adına Kawhi Leonard oldu. 10'da 7 şut oranıyla toplam 22 sayı üreten ve 10 ribaunt alan Leonard, galibiyette ve şampiyonlukta başrol oynayan isimlerdendi. Leonard, final serisinin son 3 maçını 23,7 sayı ve 9,3 ribaunt ortalamasıyla tamamladı. 22 yaşındaki Leonard, 1999 yılında bu ödüle layık görülen Tim Duncan'dan sonra en değerli oyuncu (MVP) seçilen en genç isim olarak NBA tarihine geçmeyi başardı. Kawhi Leonard, NBA tarihinde en genç MVP seçilen dördüncü oyuncu olurken, bu alanda rekor ise iki kez bunu başaran NBA'in efsane isimlerinden Magic Johnson'a ait.  
Geçtiğimiz yılki finalde Miami'yi şampiyonluğa taşıyan ve MVP seçilen LeBron James'in ise 31 sayı, 10 ribauntluk çabası galibiyet için yeterli olmadı. James son 3 maçı 27 sayı, 7,7 ribaunt ortalamasıyla noktaladı.  Miami Heat, ikisinde şampiyonluğa ulaştığı üst üste dördüncü NBA finalini oynarken, Spurs ise 2007 yılından beri ilk kez mutlu sona ulaştı.  
San Antonio Spurs, Miami Heat karşısındaki serinin son 3 maçını ortalama 19 sayı farkla kazanırken, bu yıl play-off oynadığı tüm rakiplerine karşı 214 sayı fark yaparak tüm zamanların play-off rekorunu kırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...