Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 May 2021 09:20

Nefes kesen şampiyonluk mücadelesi

Süper Lig'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki şampiyonluk mücadelesi nefesleri kesiyor. Bitime iki hafta kala hesaplar yeniden yapılıyor…

Nefes kesen şampiyonluk mücadelesi
süper lig,

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki yarış dev ligleri kıskandıracak cinsten… Bitime iki hafta kala hesaplar yeniden yapılıyor…

Sezonun en kritik derbisinde Galatasaray’ın Beşiktaş’ı yenmesi, Fenerbahçe’nin Ankara’dan uzatmalarda galibiyet golünü bulmasıyla şampiyonluk hesapları yeniden yapılmaya başlandı. Gelin takımların şampiyonluk senaryolarına göz atalım… Beşiktaş ligde ipleri elinde tutuyor. Siyah beyazlılar son iki maçtan 4 puan çıkarması durumunda rakiplerin durumuna bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek.

FENERBAHÇE FIRSAT KOLLUYOR
Liderle puan farkını 2’ye indiren Fenerbahçe, son iki maçını kazanırsa ligi Galatasaray’ın önünde bitirecek, şampiyonluk için ikili averajda gerisinde olduğu Beşiktaş’ın 2 puandan fazlasını kaybetmesini bekleyecek. İkili averajda Beşiktaş ile durumu eşitleyen Galatasaray, Fenerbahçe’ye karşı ise üstün durumda. Zirveden 3 puan uzaktaki sarı kırmızılılar her iki rakibinin de hata yapmasını kollayacak.

ŞAMPİYONLUK AVERAJA KALABİLİR
Ligde şampiyonluk ikili veya üçlü averaja da kalabilir. İkili averajda Beşiktaş ve Galatasaray, Fenerbahçe’ye karşı üstün durumda. Beşiktaş ile Galatasaray arasında ise eşitlik söz konusu. Bu durumda bu iki takım aynı puanda bitirirse genel averaja bakılacak. Burada ise Beşiktaş +6 averaj Galatasaray’ın önünde. Üç takım ligi aynı puanda bitirirse üçlü averajda üstün olan Beşiktaş şampiyonluğunu ilan edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...