Tgrt Haber
15 Ağustos 2019 14:47

Nihat Özdemir'den yabancı kuralı açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Nihat Özdemir'den yabancı kuralı açıklaması!
nihat özdemir,yabancı kural,nihat özdemir yabancı

TFF Başkanı Nihat Özdemir, özel açıklamalarda bulundu. Yabancı kuralından, yayın haklarında yaşanan duruma kadar birçok konuda önemli açıklamalar yapan Nihat Özdemir, "Yabancı kuralında sahaya çıkan yabancı sayısını düşürmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi. "Biz daima ileriye doğru koşan insanlarız. Hepimiz hedefi Türkiye'yi daha da ileri taşımaktır. Bizim hedefimiz 2028'i almak. Bunu açık açık UEFA yetkililerine de söyledik. Valimiz, İBB Başkanımız ve Spor Bakanımız Süper Kupa organizasyonu konusunda bize çok yardımcı oldular. TFF Başkanı olarak kendilerine teşekkür ediyorum. Avrupa'da gerekli puanları alamazsak UEFA sıralamasında arkamızda olan Hollanda'ya geçilebiliriz. Bu nedenle Avrupa'daki temsilcilerimizin bu yıl başarılı olmalarını diliyorum. Bizim Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak 2 takım göndermemiz gerekiyor. Artık kulüplerimizin UEFA'dan ceza alma tehlikesinden önce biz varız. Kadro kısıtlaması, transfer yasağı ve puan silmeye kadar çok önemli cezaların uygulanacağı talimatnameyi açıkladık. Artık durum eskisi gibi değil. Kulüplerimizin toplam 14 milyar borcu var. Bu borcun yüzde 80'i de 4 büyüklerin. Süper Lig'deki 18 takımın 10'unun borcu yok. Sıkıntı sadece 8 kulüpte. Her kulübün harcama limitini çıkaracağız. Harcama limitini aşarlarsa belki ocak ayında transfer yasağı, kadro kısıtlaması veya puan silmeye kadar varan cezalar uygulanacak.

"SAHADAKİ YABANCI SAYISI DÜŞMELİ"

"2018-19'dan yayın haklarıyla ilgili hiçbir borcumuz kalmadı. Geçen sezonla ilgili kulüplere bütün ödemeler yapıldı. 2019-20 sezonunun ilk taksit ödemesinde problem yaşandı fakat ardından bunu da çözüme kavuşturduk. Bazı takımlarımızın 11 yabancıyla sahaya çıkması kamuoyunda rahatsızlık oldu. İstiklal Marşı okunurken hiçbir Türk oyuncunun olmadığını gördük. Bu durum bazı insanları rahatsız etti ve üzdü. Bu durum Milli Takımı ne dereede etkiledi henüz biz de tam anlamıyla bunu netleştirmiş değiliz" ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...