Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2022 08:00 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:32

Novak Djokovic krizi büyüyor: Sırp tenisçi gözaltına alındı

Avustralya hükümeti tarafından vizesi ikinci kez iptal edildikten sonra kararın kaldırılması için yeniden mahkemeye başvuran tek erkekler tenisinin bir numaralı ismi Sırp raket Novak Djokovic'in gözaltına alındığı açıklandı.

Novak Djokovic krizi büyüyor: Sırp tenisçi gözaltına alındı
novak djokovic,avustralya,,covid 19,,aşı,

Ünlü tenisçi Novak Djokovic krizi giderek tırmanıyor. Vizesi ikinci kez iptal edilen Sırp tenisçi gözaltına alındı

Tenis turnuvası için gittiği Avustralya'da Covid 19 aşısı olmadığı için vizesi iptal edilen Tek erkeklerde dünyanın bir numarası Novak Djokovic Göçmen bakanlığına ifade verdikten sonra gözaltına alındığı açıklandı.

Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke'nin yetkilerini kullanarak vizesini iptal etmesi üzerine avukatları aracılığıyla yeniden mahkemeye başvuran Djokovic, Göçmen Bakanlığı görevlilerine ifade verdi.

MAHKEME BİTENE KADAR GÖZALTINDA KALACAK

Ünlü tenisçi ifadesinin ardından Avustralya Sınır Koruma görevlileri tarafından gözaltına alındı. Mülteci gözaltı merkezine nakledileceği bildirilen Djokovic'in davası sonuçlanana kadar gözaltında tutulması bekleniyor. Dava Federal Mahkemede görülecek. Sırp raket, mahkemenin lehine bir karar vermemesi durumunda sınır dışı edilecek. Mahkemenin, Bakan Hawke'nin vize iptali kararını ortadan kaldırması durumunda ise ünlü tenisçi, pazartesi günü başlayacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın ilk tur maçında korta çıkacak.

Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı. Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde Djokovic haklı bulunmuş ancak Göç Bakanı yaptığı açıklamada, yetkilerini kullanarak Sırp tenisçinin vizesini ikinci kez iptal ettiğini bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...