Tgrt Haber
16 Ocak 2022 10:03

Novak Djokovic'e bir şok daha: Avustralya Açık'ın kapıları kapandı

Son dakika haberi: Avustralya Mahkemesi, Sırp tenisçi Djokovic'in vizesini iptal etti. Dünyaca ünlü isim, Avustralya Açık'ta mücadele edemeyecek.

Novak Djokovic'e bir şok daha: Avustralya Açık'ın kapıları kapandı
novak djokovic

Avustralya hükümeti tarafından vizesi ikinci kez iptal edildikten sonra kararın kaldırılması için yeniden mahkemeye başvuran tek erkekler tenisinin bir numaralı ismi Sırp raket Novak Djokovic'in gözaltına alınmıştı. Avustralya Federal Mahkemesi, Sırp tenisçinin vizesinin iptalini onayladı. 

​Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı. Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde Djokovic haklı bulunmuş ancak Göç Bakanı yaptığı açıklamada, yetkilerini kullanarak Sırp tenisçinin vizesini ikinci kez iptal ettiğini bildirmişti.

Tenis turnuvası için gittiği Avustralya'da Covid 19 aşısı olmadığı için vizesi iptal edilen tek erkeklerde dünyanın bir numarası Novak Djokovic Göçmen bakanlığına ifade verdikten sonra gözaltına alınmıştı. Göç bakanlığı tarafından vizesi iptal edilen Djokovic, avukatları aracılığıyla yeniden mahkemeye başvurdu. Başvurunun ardından görevlilere ifade verdi. 

SINIR DIŞI EDİLECEK

Daha önce yapılan açıklamada mahkemenin Sırp raket lehine karar vermemesi durumunda Djokovic'in sınır dışı edileceği belirtilmişti. Djokovic hakkında karar veren Avustralya Federal Mahkemesi, Sıpr raketin vizesinin iptalini onayladı. Mahkemenin olumsuz kararının ardından Djokovic, sınır dışı edilecek. Vizesinin iptali onaylanan ünlü tenisçi pazartesi günü başlayacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda korta çıkamayacak.

"HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM"

Avustralya hükümeti tarafından vizesi ikinci kez iptal edilmesinin ardından yaptığı son itiraz da kabul edilmeyen ve ülkeden sınır dışı edilecek tek erkekler dünya 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Mahkemenin kararının ardından açıklamalarda bulunan 34 yaşındaki tenisçi, "Yaşananlara yorum yapmadan önce, şimdi biraz dinleneceğim ve kendimi toplayacağım. Bakanlığın vizemi iptal etmesinin ardından mahkemenin yaptığım itirazı reddetmesi nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Ülkede kalamayacağım için Avustralya Açık'a katılamayacağım." dedi.

Mahkemenin kararına saygı duyduğunu vurgulayan ve kendisine destek verenlere bir kez daha teşekkür eden Djokovic, "Ülkeden sınır dışı edilmem için görevlendirilecek kişilerle iş birliği içinde hareket edeceğim. Son haftalarda yaşananlar nedeniyle rahat değilim. Umarım çok sevdiğim bu oyuna, tam anlamıyla yeniden konsantre olabilirim. Oyunculara, turnuva yetkililerine, teknik ekiplere, gönüllülere ve taraftarlara turnuvada en iyi dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...