Tgrt Haber
14 Ekim 2021 16:02

Ofsayt kuralı değişiyor! FIFA ofsayt değişikliği nasıl olacak?

FIFA Uluslararası Futbol Geliştirme biriminden Arsene Wenger, ofsayt kuralı ve yan hakemlere ilişkin açıklama yapmasının ardından gözler ofsayt kurallarına çevrildi. FIFA ofsayt kuralı değişikliği ile ilgili futbolseverler son günlerde sık sık arama yapıyor. Peki ofsayt kuralı nedir? FIFA ofsayt kuralı değişecek mi?

Ofsayt kuralı değişiyor! FIFA ofsayt değişikliği nasıl olacak?
ofsayt,,FIFA,,futbol,

FIFA ofsayt kuralı değişikliği son günlerde sık sık gündeme geliyor. Son olarak Wenger’in açıklamaları FIFA ofsayt kararı değişikliği ile ilgili iddiaları güçlendirdi. FIFA Uluslararası Futbol Geliştirme’nin başında bulunan Arsene Wenger, yan hakem ve ofsayt kuralı hakkında açıklama yaptı.  

FIFA OFSAYT KURALI DEĞİŞİKLİĞİ YAPACAK MI? 

FIFA Uluslararası Futbol Geliştirme biriminden Arsene Wenger, ofsayt ve yan hakem hakkında açıklama yaptı. Wenger yan hakemin tamamen kaldırılmasını ve ofsayt kararlarının tamamen otomatik olması gerektiğini söyledi. Wenger, Paris’te katıldığı bir toplantıda ofsayt kuralı hakkında açıklama yaptı. Ofsayt kuralı ile ilgili Wenger birçok ihtimal üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Değişiklikleri gizli tutması gerektiğini ancak hakem yönetiminde büyük değişiklikler olacağını açıkladı.  

Yapılan değişikliklerin ardından teknolojiye bağlı ofsayt kuralı değişikliği olacak. Böylece ofsaytın 5 veya 6 santimetre olduğu bile belli olacak.  

Ofsayt kuralı değişiyor! FIFA ofsayt değişikliği nasıl olacak?

OFSAYT NEDİR?  

FIFA ofsayt kuralı değişikliği ile ilgili gelişmeler devam ederken akıllara ofsayt nedir sorusu gelmeye başladı. Ofsayt top bir kalenin yönünde hareket halinde iken o kaleye giden takım oyuncularından birisinin, karşı takımın kalecisine, karşı takımın oyuncularından en yakın olanı ile aynı hizada ya da ondan daha da yakın bulunması haline denir. Ofsayt karşılaşma sırasında karşılıklı takımlarda yer alan pek çok kişiyi karşı karşıya getirir.  

Bir futbol maçı sırasında eğer ofsayt durumu gerçekleşmiş ise böyle bir pozisyonda iken topa hücum yapmakta olan takımda ise kaleciye yakın olan bir oyuncu ofsayta kalmış olmaktadır. Ofsayt kuralı FIFA Genel Sekreteri Urs Lins imzası ile ülke federasyonlarına gönderilmiş ve oyun kurallarına dahil edilmiştir.  

HANGİ DURUMLAR OFSAYT SAYILMAZ?  

Ofsayt kuralı belirli durumlarda geçerli olmaz. İşte oyuncu şu pozisyonlarda ise ofsayt değildir:  

  • Kendi yarı sahasındaysa, 
  • Kale ile arasında oyuncu olmamasına rağmen topun arkasındaysa 
  • Sondan ikinci rakip oyuncuyla aynı hizadaysa 
  • Ofsayt pozisyonunda olmasına rağmen, top rakip oyuncuların herhangi birinin müdahalesi sonucu kendisine gelirse.  

Ofsayt kuralı nedir? FIFA ofsayt kuralı değişecek mi? sorularını cevapladık. Siz de FIFA ofsayt kuralı hakkında görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...