Tgrt Haber
19 Aralık 2015 15:19

Okan Buruk’tan transfer açıklaması

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, forvet bölgesinde ciddi bir sıkıntılarının olduğunu belirterek, devre arasında takıma stoper ve forvet takviyesi yapacaklarını söyledi.

Okan Buruk’tan transfer açıklaması
Okan Buruk, Sivasspor

Medicana Sivasspor’un resmi yayın organı Sivasspor Dergisi’nin 6’ıncı sayısına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Okan Buruk, Sergen Yalçın’ın istifasının ardından takımın başına geçmesi sürecine değinerek, "Sivasspor, uzun yıllardır Süper Lig’in içerisinde kendine önemli bir yer sağlamış, hem kulüp yapısıyla hem taraftarıyla hem şehrin futbola olan sevgisiyle ligde gerçekten herkesin takdir ettiği bir kulüp olmuştur. Dışarıdan hepimizin sempati ile baktığı bir kulüptü. Gerek yönetim gerek başkanımız gerekse buradaki futbolcular yakından tanıdığım insanlardı ve herkesin de karakter, işleyiş ve insanların buradaki işi sahiplenmesi bakımından her şeyi ile bir teknik adamı çok cezbeden, çok rahat bir çalışma ortamı var. Buraya gelmeden önce bunu duymuştuk ama buraya gelince bunu daha iyi gördüm. Bunların hepsi aslında bizim aradığımız şeylerdi. Bu da benim buraya gelmemde büyük bir etken oldu" dedi.
"YOLUNDA GİTMEYEN ŞEYLERİ YOLUNA SOKMAK İÇİN GELDİM"
İki senedir takım çalıştırdığını ve Sivasspor’un 3’üncü takımı olduğunu söyleyen Buruk, "Böyle bir düzen içerisinde çalışmak bana ayrı bir hava ve mutluluk veriyor. Ayrıca ayrı bir motivasyon sağlıyor. Takımın zor durumda olduğunu, kötü bir başlangıç yaptığını görerek buraya geldik. Bunu düzeltmek için geldik. Bundan önce yolunda gitmeyen şeyleri tekrar yoluna sokmak için özellikle takımın sıralamadaki yerini değiştirmek için hem takıma inandığım için hem yönetime, şehre, taraftarlara, şehirdeki potansiyele inandığım için buradayım. İnşallah Allah hep beraber güzel bir şekilde bu süreci götürmemizi nasip eder" ifadelerini kullandı.
"SİVASSPOR’DAN ALDIĞIM İLK TEKLİF DEĞİLDİ"
Kırmızı-beyazlı ekipten aldığı ilk teklifin olmadığını söyleyen Buruk, takımın başına gelişinin ani olduğunu aktararak şunları kaydetti:
"Aslıdan çok ani gelişti. Bazen her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Bu Sergen Hoca için de geçerli, bütün hocalar aynı şeyleri yaşıyor. Bu kötü gidiş ne hocanın ne de takımın kötü olmasını gösterir. Bazen futbolun içerisinde bunlar var. Kötü dönemleri her teknik adam geçirebiliyor. O yüzden benim gelişim ani oldu. Oyuncu izleme, oyuncu portföyü oluşturma anlamında yurt dışında bir maç programı yapmıştım. Oradayken böyle bir gelişme oldu. Sergen hoca bırakınca başkanımız ve Erdal Bey ile görüştük. Onlar da buraya görüşmek için beni davet ettiler. Apar topar geldik ve anlaşarak ertesi gün de sağlık kontrolünden sonra antrenmana çıktık. 2 gün sonra da maça hazırlandık. Aslında çok hızlı gelişen bir süreç oldu. Açıkçası bu zamana kadar Sivasspor bana gelen ilk teklif değildi. Daha önce de gelen takımlar olmuştu. İstediğim gibi bir yerde çalışmayı düşünüyordum. Ben ve ekibim hazırdık, ligi yakından takip ediyorduk, özlemiştik de çünkü çalışmaya alıştık. 5 aylık bir süreç bize çalışmayı da özletmişti. Böyle bir ortamda bulunmaktan dolayı mutluyuz. İnşallah bundan sonraki gelişimimiz takım olarak hızlı gelişir.”
"FUTBOLCULARIN ZOR GÜNLERİ UNUTMASI GEREKİYOR"
Takımda bulunan oyuncu grubunu iyi tanıdığını söyleyen Buruk, "Takip ettiğimiz, uzun zamandır yerli ve yabancı bildiğimiz yabancı grubu. O anlamda çok büyük sürprizler yok. Tesislerinden kulübün yapısına kadar herkes anlatıyordu. Bunların hepsinin doğru olduğunu çok güzel bir çalışma ortamı içerisinde olunduğunu gördük. Biliyorduk ki burada iyi bir takım var ama bu potansiyeli bu zamana kadar sergileyemedi. Burada sadece antrenmanlar değil, bir yandan da psikolojik anlamda da destek vermemiz gerekiyor. Burada oyunculara da moral vermek gerekiyor. Onların zor günleri unutup biran önce tekrar kazanan takım kimliğine kavuşması gerekiyor. Bunlar da psikolojik çalışmayla olacak. Bu takımdan ve potansiyelinden çok ümitli olarak geldim. İnşallah devre arasına kadar da toplayacağımız puanlarla, ikinci yarıda yapacağımız takviyeler önemli. Burada kadro yapısı baktığınız da belki bazı mevkilerde alternatifler yok. Bu da tabi ki sakatlıklar, kadro dışı kalan oyuncular, belki sezon başı hedeflenen transfer çalışmalarının tam olarak tamamlanamaması şuan da bizi devre arasına kadar puan toplarken bir yandan da transfer anlamında çalışmaya başlattı. İnşallah ikinci yarı bu anlamda da yapacağımız takviyelerle de zaten burada çok iyi bir oyuncu grubu var. Takımı daha geliştirebilirsek, o da bize çok olumlu yansıyacaktır" dedi.
"KAZANILACAK ÇOK MAÇ VE ÇOK PUAN VAR"
Ligde geride kalan haftalarda istenilen sonuçları alamadıklarını ifade eden genç teknik adam, "İnşallah oynadığımız oyunun da biraz daha fazla karşılığını alarak takımımızın iyi yerlere geleceğine inanıyorum. İnanmamız da gerekiyor. Oyuncuların, bizlerin, seyircilerimizin inanması gerekiyor. Biraz daha şehrimizle taraftarımızla iç içe olup takımımıza destek olmamız gerekiyor. Zaten destek var ama bazen zor günler olabiliyor. Zor günlerde takımın yanında olurlarsa bizler için daha iyi olur. Beraber çok daha iyi şeyler yapacağız. Bu takımın yeri burası değil. Taşıyabileceğimiz en yüksek yere taşımayı düşünüyoruz. Kazanılacak çok maç çok puan var" şeklinde konuştu.
"FORVET BÖLGESİNDE CİDDİ SIKINTIMIZ VAR"
Devre arasında takıma takviye yapacaklarını belirten Buruk sözlerini şöyle tamamladı:
"Forvet bölgesinde ciddi sıkıntımız var. Orada yaşanan sakatlık ve kadro dışı olması sebebiyle hem bir stoper hem de forvet anlamında eksikliklerimiz var. Bu eksiklikleri tamamlayıp diğer mevkilere de gidişata göre mevkiinin bir alternatifi olabilecek şekilde transfer yapacağız."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...