Tgrt Haber
03 Haziran 2016 17:37

Okçulukta 3 yıllık emek sonuç verdi

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu, "2016 Rio Olimpiyatları'na kota alma süreci için çalışmalara 2013 yılında başladık ve iyi organize edilmiş bir sistemle sonuca ulaştık" dedi.

Okçulukta 3 yıllık emek sonuç verdi
okçuluk,

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, 2016 Rio Olimpiyatları'na kota almak için 3 yıldır emek verdiklerini söyledi.
Topaloğlu, 2 madalya ve 2 olimpiyat kotası ile tamamladıkları Avrupa Şampiyonası ile ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, şampiyonanın kendileri için çok başarılı geçtiğini belirterek, "Mete Gazoz, erkekler olimpik yayda Avrupa ikincisi olurken, makaralı yay kadın takımımız şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, bayanlarda 115, erkeklerde 120 kişi mücadele ettiği kota müsabakalarında 1. olarak olimpiyat vizesi aldılar. Kota alma süreci için çalışmalara 2013 yılında başladık ve iyi organize edilmiş bir sistemle sonuca ulaştık." dedi.
"Başarıda herkesin emeği var"
Sahadaki sporcudan federasyon başkanına kadar başarıda herkesin emeğinin bulunduğunu vurgulayan Topaloğlu, "Herkes bir şeyin ucundan tuttu. Memurdan tutun, sahada çalışan antrenöre kadar hepsinin emeği, desteği var. Kota aldığımız zaman gelen mesajlardan anlıyoruz ki, müsabakaları okçulukla ilgili herkes takip etmiş. Sitemizdeki tıklanma oranları o gün 20 binlere çıkmış. Bu da okçuluk camiasının birbirine olan bağlılığını gösteriyor." şeklinde konuştu.

"Madalya geçmişimiz yok ama Rio'da olacak"
Olimpiyatlarda bugüne kadar madalya alamadıklarını anlatan Topaloğlu, "Madalya geçmişimiz yok ama Rio'da olacak. İki sporcumuz da çok formda, istekli ve hırslı, iyi bir çıkış yakaladılar. Yasemin kota alır almaz ilk söylediği şey 'sıra madalyada' oldu. Bu da aklında hep madalyanın olduğunu, ne kadar hazır ve hırslı olduğunu gösteriyor." dedi.

"Seçimle ilgili konuşmayı yasakladık" 
Abdullah Topaloğlu, olimpiyatların ardından en geç 3 ay içinde federasyonların seçim yapmak zorunda oldukları hatırlatıldığında ise, "Seçim yılındayız. Bir çok federasyonda hazırlıklar başlamış olabilir ama biz federasyonda seçimle ilgili konuşmayı yasakladık. Yaz sonuna kadar sporcularımızı hedeflerinin dışına çıkarmak, başka bir şeyle uğraştırmak doğru değil. Zamanı geldiğinde o da konuşulur." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...