Tgrt Haber
12 Haziran 2014 13:50

Olaylı maçın Galatasaray'a faturası ağır oldu

Sarı kırmızılı ekip 2 maç seyircisiz oynama cezası aldı.

Olaylı maçın Galatasaray'a faturası ağır oldu
galatasaray,olaylı maç,basketbol maçı,ceza,

 Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanan ve tribün olaylarıyla öne çıkan Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker maçıyla ilgili karar çıktı. Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, sarı kırmızılı takıma 2 maç seyircisiz oynama ve toplam 41 bin lira para cezası verdi. Bu kararla seride Galatasaray'ın sahasında seyircili maç oynanmayacak.
İŞTE O KARAR
"Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının sahada yapılan mücadeleyi kurallara aykırı olarak etkilemeye yönelik ve devamlılık arz eden eylemlerinin sürdüğü ve bu müsabaka sırasında da yapılan eylemler karşısında defalarca anons yapıldığı, hatta hakemler ve teknik komiserin soyunma odasına giderek müsabakaya ara verildiği anlaşılmaktadır. Bu çerçevede söz konusu eylemlere uyan Disiplin Yönergesi'nin 7, 11.5, 11.6, 28.1, 29.1 ve 29.2.6 maddeleri gereğince, müsabaka sırasında sahaya yabancı maddeler atılması ve küfürlü tezahüratlarda bulunulması neticesinde üç kez anons yapılmasına, müsabakanın duraksamasına ve hakemlerin soyunma odasına gitmelerine sebebiyet verilmesi, müsabaka bitiminde ise salonda bulunan skorborda misafir takımı küçük düşürücü sözler yansıtılması nedenleriyle Galatasaray Spor Kulübü Erkek Basketbol Şubesinin 2 (iki) maç seyircisiz oynama ve 30.000-tl para cezası ile tecziyesine,
MERDİVEN BOŞLUĞU VE ANONS CEZASI
Galatasaray Liv Hospital takımı tarafından görevlendirilen anons yetkilisinin eylemlerine uyan Disiplin Yönergesi'nin 28.2.11 maddesi gereğince, anons sistemini (yapılan ikaza rağmen) seyircileri coşturmak için kullanması nedeniyle Galatasaray Spor Kulübü Erkek Basketbol Şubesi'nin 6.000 lira para cezası ile tecziyesine, Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının eylemlerine uyan TBL Yönetim Esasları Yönergesi'nin 53.4. maddesi ile Disiplin Yönergesi'nin 7, 11.6 ve 19. maddeleri gereğince, salona güvenlik ve insan sağlığını tehdit eder şekilde kapasitenin üzerinde taraftar alındığı, seyircilerin spor alanında numaralanmış koltuklara göre satılması gereken yerlere oturmaları gerekirken, müsabakanın oynandığı salona kapasite üzerinde seyirci alınması neticesi zaruri olarak merdiven boşluklarında durarak giriş çıkışları engellemeleri nedeniyle, Galatasaray Spor Kulübü Erkek Basketbol Şubesinin 5.000 lira para cezası ile tecziyesine karar verildi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...