Tgrt Haber
16 Ocak 2014 10:21

Ongaro, 'Fenerbahçe kararında yetki UEFA'da'

FIFA Futbolcu Statüsü ve Denetimi Başkanı Ongaro, "(Avrupa kupalarından 2 yıl men) Kararı UEFA aldı ve FIFA'nın bu konuya hiçbir şekilde müdahale etme yetkisi yok" dedi.

Ongaro, 'Fenerbahçe kararında yetki UEFA'da'
fifa futbolcu statüsü ve denetimi başkanı, ömer ongaro, Fenerbahçe, kararında yetki UEFA'da,

FIFA Futbolcu Statüsü ve Denetimi Başkanı Ömer Ongaro, Fenerbahçe'ye verilen Avrupa kupalarından 2 yıl men cezasıyla ilgili, "Kararı UEFA aldı ve FIFA'nın bu konuya hiçbir şekilde müdahale etme yetkisi yok" dedi. İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA Genel Merkezi'nde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ongaro, Fenerbahçe'nin Türkiye'de mahkeme kararıyla suçsuz bulunduğu takdirde, Avrupa'da oynama ihtimali ve tazminat hakkına ilişkin kararı, cezayı veren UEFA'nın alacağını belirtti. FIFA'nın bu konuya hiçbir şekilde müdahale etme yetkisi olmadığını vurgulayan Ongaro, cezanın, UEFA bünyesindeki spotif organizasyonlar kapsamında verildiğini anımsattı. Ongaro, Fenerbahçe'yi yargılama yetkisinin FIFA'da olmadığını ve daha önce alınan kararın değiştirilmesinde de FIFA'nın herhangi bir etkisinin olamayacağını ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...