Tgrt Haber
05 Ocak 2019 13:09

Onyekuru, Everton'un gözüne girdi

Henry Onyekuru’nun Galatasaray’daki performansıyla ilgili Everton’un hazırladığı raporda, futbolcunun gelecek sezonun kadrosunda yer bulabileceği değerlendirmesi yapıldı.

Onyekuru, Everton'un gözüne girdi
Onyekuru, Everton,

Galatasaray’ın sezon başında Everton’dan kiraladığı Henry Onyekuru’ya, gelecek sezon Premier Lig’de oynama fırsatı doğdu. İngiliz ekibinin sezon sonuna kadar sarı-kırmızılı formayı giymesi için Türkiye’ye gönderdiği futbolcuyu, oynadığı maçlarda takip ettiği ve performansını kayıt altına aldığı öğrenildi.
 
Sezonun ilk yarısının bitmesiyle kendisiyle ilgili bir rapor hazırlanan Nijeryalı futbolcunun performansının iyi bulunduğu değerlendirmesi yapıldı. Mavi-beyazlı ekibin izleme heyetinin, futbolcunun gelecek sezonun Everton kadrosunda yar bulabileceğine yönelik görüş bildirdiği belirlendi.
 
Onyekuru bir önceki sezonu Anderlecht’te geçirse de, bu sezonun Everton kadrosunda kullanılamadı. Çünkü Belçika’da oynadığı dönemde ülkesinin milli takımına yeter sayıda çağrılmayan 21 yaşındaki futbolcu, bu yüzden İngiltere Premier Lig’de oynamak için gerekli çalışma izni koşullarını yerine getiremedi.
 
Çalışma izni sıkıntısı kalkıyor

 
Rodrigues bu sezon ise bir çok kez Nijerya Milli Takımı’na davet aldı. Galatasaray’daki iyi performansıyla milli takımın değişmez isimlerinden olmaya başlayan Onyekuru, Afrika Uluslar Kupası elemelerinde dört maçta forma giydi, bir de asist yapmayı başardı. Milli takım oynama sayıları artan futbolcunun, Premier Lig için gerekli çalışma koşullarını karşılama yolunda ilerlemesiyle, şans verilmesi durumunda gelecek sezonun Everton kadrosunda yer almasının önünde bir engel kalmayacak.
 
Galatasaray'ın Onyekuru'yu satın alma opsiyonu bulunmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...