Tgrt Haber
26 Aralık 2013 08:22

Potada derbinin galibi Fenerbahçe

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin derbi mücadelesinde Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank'ı 79-67 yendi.

Potada derbinin galibi Fenerbahçe
türkiye kadınlar basketbol ligi, potada derbi, fenerbahçe, galatasaray,

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin derbi mücadelesinde Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank'ı 79-67 yendi. Fenerbahçe, ilk dakikalarda dış atışlardan bulduğu sayılarla skor üstünlüğünü eline geçiren Galatasaray Odeabank karşısında, savunmadaki baskısını sürdürüp hücumda daha üretken bir mücadele ortaya koyarak, 7. dakikada Hollingsvorth'un basketiyle 16-15 öne geçti. Çekişmeli geçen kalan sürede daha dikkatli ve isabetli oynayan sarı-kırmızılı ekip, 1. periyodu 23-22 önde tamamladı.  
İkinci çeyreğe Esmeral'in basketiyle başlayarak skoru 24-23 lehine çeviren Fenerbahçe, temposu yüksek geçen mücadelede, hücumlarda rakibine göre pota altında daha etkili olarak, üstünlüğünü korudu. Dış atışlarda da ikinci periyotta Galatasaray Odeabank'a sadece 7 sayı izni veren Fenerbahçe, attığı 17 sayı ile devre arasına 9 sayı farkla 39-30 önde girdi. İlk yarının son saniyesinde Galatasaray Odeabank oyuncusu Işıl Alben'in 3 sayılık atışında hakemler önce sayı kararı verdi. Fenerbahçe cephesinin itirazlarının ardından başhakem Emin Moğulkoç, pozisyonu canlı yayın kaydından yeniden izleyerek, atışın süre dolduktan sonra yapıldığına karar verdi ve sayıyı kabul etmedi. İkinci yarıya iyi başlayan Fenerbahçe, hücumda etkisiz kalan rakibi karşısında, Verameyenka, Birsel, Pondexter ve McCoughtry'nin sayılarıyla, 25. dakikada 16 sayı farklı (50-34) üstünlüğü yakaladı. Temposunu daha da artıran sarı-lacivertli ekip, 26. dakikada Pondexter'in basketiyle 55-37 ile 18 sayılık farka taşıdığı mücadelenin son periyoduna 57-46 önde girdi. Son çeyrekte hücumda rakibine büyük üstünlük kuran Fenerbahçe, Esmeral, Verameyenka ve Birsel'in üçlükleriyle 35. dakikada 70-52'lik skorla farkı tekrar 18'e yükselttiği mücadelenin kalan bölümünde üstünlüğünü sürdürerek, karşılaşmayı 79-67 kazandı. Galatasaray Odeabank bu sezon ligde ilk yenilgisini alırken, Fenerbahçe 11. galibiyetini elde etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...