Tgrt Haber
03 Kasım 2014 20:07

Prandelli Dortmund'a gözdağı verdi

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ve oyunculardan Selçuk İnan Dortmund maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Prandelli Dortmund'a gözdağı verdi
prandelli, galatasaray, dortmund,

Prandelli sözlerine, "Şampiyonlar Ligi'nde en büyük takımlara karşı oynuyoruz. Dortmund da Avrupa'nın büyülk takımlarından. Taksiksel anlamda da üst seviyedeler. Uzun yıllardır aynı şekilde devam eden bir düzenleri var. Aynı teknik adamla uzun zamandır çalışıyorlar. Biz de yarın elimizden gelenin en iyisini yaparak, savaşarak bu maçtan galip ayrılmak istiyoruz." diyerek başladı.

"BU MAÇTA HEDEFİMİZ..."

Dortmund maçındaki taktiği ile ilgili konuşan İtalyan hoca, "Maça hazırlanırken her zaman rakibi nasıl zorlayabiliriz ve gol atabiliriz sorusunu soruyorum. Dortmund derinliği iyi kapatabilen bir rakip. Bizim hedefimiz agresif oynayıp derinliği daha iyi görebilmek. Bu maçta hedefimiz bu olacak." diye konuştu.

"GALATASARAY'IN BİR İMAJI VAR"

Yaptığı değişikliklerle ilgili Prandelli, "Benim için oynayan oyuncunun kim olduğu önemli değil. Asıl olan oynayan oyuncunun iyi oynaması katkı vermesi. Galatasaray'ın belli bir imajı var. Bizim imajımız rakibe sürekli baskı yapmak ve agresif oynamak. Bunu maça yansıtacağız" dedi.

"DORTMUND, GALATASARAY'A ÖRNEK OLMALI"

Dengeli bir sistem benimsemeleri gerektiğini söyleyen Prandelli, "Bence her zaman maç esnasında dengeli olmamlız gerekiyor. Ofansı düşünerek defansı unutmak ya da tam tersi olmamalı. Baktığınızda Şampiyonlar Ligi'nin son yıllarında 8 takım öne çıklıyor ve diğerleri bu takımlara karşı zorlanıyor. Bizim 25 milyon taraftarımız var ve onların desteğiyle bunu gerçekleştirebiliriz. Borussia Dortmund'un sistemi Galatasaray'a örnek olmalı. Biz de bu şekilde kendimizi geliştirebilir ve üst seviye takımlar arasına girebiliriz. Bunu yapacak güce ve kaliteye sahibiz." şeklinde değerlendirme yaptı.

"YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Mücadelede varıyla yoğuyla oynayan bir Galatasaray olacağını kaydeden deneyimli antrenör, "Biz her zaman taraftarlarımız için maça çıkmamız gerekiyor. Bununla ilgili biliyorum ki gurbetçi taraftarların daha hisli olduğunu biliyorum. Bunu düşünerek oynamamız gerek. Gurbetçi taraftarlarımızın daha rahat yaşayabilmeleri için bizim kazanmamız gerek. Yüreğimizi ortaya koyacağız. Bunu yarın yapmaya çalışacağız. Her şey yolunda gitmeyebilir. Gitmezse de başımız dik bir şekilde sahadan ayrılmanız gerek. Biz de bunu yapacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

SELÇUK: "2 SENE ÖNCE MAHÇUP ETTİK"

Selçuk İnan ise basın toplantısında şunları söyledi:

"Çok önemli bir maça çıkacağız. Dortmund'un gücünün farkındayız ancak biz de büyük ve güçlü bir takımız. Buraya kazanmaya geldik. Bundan iki sene önce de bu gruptan çıkamazlar denilen gruptan çıkarak herkesi mahcup etmiştik. İşimiz zor evet ama zoru başarıp Galatasaray camiasına yakışanı yapmak istiyoruz."

"YALNIZ BIRAKILDIK CÜMLESİ YANLIŞ"

"Yeni yönetimin yeni başkanımızın gelmesi bizi ekstra motive etti. Yalnız bırakıldık cümlesi yanlış olur aslında ama Abdurrahim abi ve Ali abinin olması bizim için önemli. Bunun ekstra bir motivasyonu olabilir bizim için. Gol atmayı kim istemez. Ben de gol atmayı isterim. İnşallah atarım ama gol atmanın öncesinde kazanmamız gerek. 3 puan alırız ve ben de gol atarsam daha da güzel olur.

"GALATASARAY'A İLK GELDİĞİMDE, HERKES..."

"İlk Galatasaray'a geldiğimda Şampiyonlar Ligi'nde yoktu. Herkes benim Avrupa'da olmayan takıma gittiğimi merak ediyordu. Ben Galatasaray'ın Avrupa geleceği olduğunu bildiğim için buraya geldim. Sonrasında Avrupa'da iyi mücadeleler çıkardık 3 yıldır. Bu seneye iyi başlamamız olabiliriz ama hatalarımızdan ders çıkardık. Bundan sonraki Şampiyonlar Ligi maçlarında özlenen o oyunu ve galibiyetlerti çıkaracağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...