Tgrt Haber
07 Ekim 2014 18:41

Prandelli'den Ünal Aysal sonrası için ilk mesaj

Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli, Florya'da gerçekleştirdiği idman öncesinde basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

Prandelli'den Ünal Aysal sonrası için ilk mesaj
prandelli, ünal aysal, mesaj,

İtalyan tenkik adam, Ünal Aysal'ın başkanlığı bırakma kararı hakkında, "Kendimi terk edilmiş hissetmedim. Hayat, her gün yeniliklerle karşı karşıya bırakıyor. Sözleşme imzalarken başkanın bizi bırakacağını düşünemem. Özel hayatını ve son 3 ayda neler yaşadığını bilmiyorum. İhanete uğramış hissetmedim" dedi.

Prandelli, "Böyle olacağını bilseydiniz Galatasaray'a gelir miydiniz?" şeklindeki soru üzerine, "Futbolda yarın neler olacağını bilemezsiniz. Buraya geldik. Kazanmak için çalışacağız" diye yanıt verdi.

Türkiye'de beklemediği durumlarla karşılaştığını ifada eden İtalyan teknik adam, "Bunları hiç beklemiyordum. Maalesef böyle bir şey olacağını hiç düşünmemiştim. İki ay önce bir kontrat imzaladım ama bizim başkan böyle bir karar aldı. Benim için çok büyük bir haberdi. Baktığımızda taraftarın da bütün lige karşı az ilgi göstermesi beni çok şaşırttı. Her zaman söylediğim gibi bu tip sorunları ben çözemem. Onun için bunu kabul edip, devam etmemiz gerekir" dedi.

"BU SENEKİ HEDEFİMİZ, 4. YILDIZI TAKMAK"

Galatasaray taraftarının her zaman kazanmak istemesinin beğenisini aldğını ifade eden Prandelli, ancak Arsenal gibi büyük takımlar karşısında gerçekçi olmaları gerektiğini belirtti.. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4-1 kaybedilen Arsenal maçının ardından hedeflerinin Türkiye Ligi olduğu yönündeki demeçler hakkında konuşan Prandelli, "Bu seneki hedefimiz, 4. yıldızı takmak. Avrupa'da iyi oynayıp, takımımızın güzel yüzünü göstermek ve tabii ki maçları kazanabilmek. Ama gerçekçi de olmamız lazım. Eleştirenler, sadece eleştirmek için konuşuyorsa, Arsenal'in son transferini konuşalım. Alexis Sanchez'i aldırlar ve 60 milyon Euro verildi. Onun için bu takımlar Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Hem taraftarımızın hem de Türklerin mantığını çok seviyorum. Çünkü hiç kimse kaybetmek istemiyor. Herkes gibi ben de her takıma karşı kazanmak istiyorum ama bazen de gerçekçi olmak lazım. Kazanabilirsek ne ala." Prandeli, Arsenal karşısında agresiflik zamanlamalarında hatalar yaptıklarını anlatarak, "Arsenal'e karşı sorun kaliteli bir takım olmaları. İlk 20 dakika gayet iyiydik. İki güzel pozisyon da bulduk ama ilk zor atakta takım biraz korktu gibi oldu ve geriye çekildi. Ben de ufak değişikliklerin bile birçoğu için çok büyük travmalara yol açabildiğini fark ettim. Sadece futbolcular için değil, normal hayatımızda da böyle oluyor. Yenilikler her zaman korkutur. Kabul edene kadar biraz zaman geçiyor. Çok çalışman ve onlarla savaşman gerekiyor. Bu istek bize bir kayıp değil. Bunu aşacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

"YENİ BAŞKANLA TAKIMI GELİŞTİRMEK İÇİN GÖRÜŞMELER YAPACAĞIZ"

İtalyan teknik adam, Galatasaray Kulübü'nde 25 Ekim'de yapılacak olan seçimden sonra gelecek yeni başkanla programları hakkında görüşeceklerini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yeni başkanımızla tanıştığımızda yeni programlarımızla ilgili konuşma fırsatı bulacağız. Bana sunulan program, ilk 6-7 ayın ekonomik açıdan fair-play çerçevesinde geçeceğiydi. Ocaktan itibaren takımı geliştirebilmek için ödemeler, yeni futbolcu alımı düşünüyorduk. Yeni başkanla bunları konuşacağız. Teknik proje, takımı geliştirebilmek için sunulan bir şeydir. Bende 32 futbolcu var. Onun için oyuncu sayısını azaltmamız lazım. Çünkü fazladan 10 kişi benim ihtiyacımı görmüyor. Bu 10 kişiyi verdikten sonra 1-2 takviye yapılabilir ve takımın biraz daha gelişmesini sağlayabilirsin."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...