Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 21:23

Premier Lig’de koronavirüs önlemi: Milli futbolculara ‘kırmızı liste’ engeli

İngiltere’nin kırmızı listesindeki ülkeler listesinde yer alan Türkiye’ye bir kötü haber de Premier Lig’den geldi. Premier Lig kulüpleri aldıkları karar ile kırmızı listesinde bulunan ülkelerde gelecek ay maç yapacak milli takımlara oyuncu göndermeme kararı aldı.

Premier Lig’de koronavirüs önlemi: Milli futbolculara ‘kırmızı liste’ engeli
İngiltere,Premier Lig,koronavirüs

İngiltere koronavirüs ile mücadele kapsamında oluşturduğu ve adına “trafik ışığı sistemi” verdiği seyahat listesinde Türkiye kırmızı kategoride yer alıyor. Kırmızı listedeki ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca masraflarını karşılayarak ev yerine otel karantinasında kalması gerekiyor.

YAKLAŞIK 60 FUTBOLCUYU KAPSIYOR

Premier Lig kulüpleri İngiltere’nin açıklamış olduğu listeye göre kırmızı listesinde bulunan ülkelerde gelecek ay maç yapacak milli takımlara oyuncu göndermeme kararı aldı. Yapılan açıklamada istemeden ancak oybirliğiyle alınan kararın gelecek ayki milli maç arasında kırmızı listede yer alan 26 ülkeye yolculuk yapması beklenen yaklaşık 60 futbolcuyu kapsadığı kaydedildi. Açıklamada, kırmızı ülkeden dönen ve 10 günlük zorunlu karantinaya giren bir futbolcunun Premier Lig'de iki, UEFA organizasyonlarında ve Lig Kupası'nda birer maç kaçırabileceği vurgulandı.

İNGİLTERE LİSTEYİ GÜNCELLEYECEK 

İngiltere'nin kırmızı listesindeki ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. İngiliz basında yer alan haberlere göre, yarın ya da perşembe günü kırmızı listenin güncellenmesi ve Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılması bekleniyor. Milli futbolculardan Çağlar Söyüncü Leicester City'de, Ozan Tufan Watford'da ve Halil Dervişoğlu ise Brentford'da forma giyiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...