Tgrt Haber
01 Şubat 2014 07:47

Racing Santander'e bir yıl men cezası

Racing Santander'e bir yıl men ve 3 bin 6 avro para cezası verildi

Racing Santander'e bir yıl men cezası
Racing Santander, bir yıl men cezası, ispanya kral kupası, para cezası,

İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanşında, alacakları nedeniyle Real Sociedad'a karşı futbolcuları oynamayan Racing Santander'e bir yıl kupadan men ve 3 bin 6 avro para cezası verildi. İspanya Futbol Federasyonu Disiplin Komitesi, Racing'i ayrıca Real Sociedad karşısında hükmen mağlup ilan etti. Altı aydır maaşlarını alamadıklarından, istifasını istedikleri yönetimi protesto etmek için maçı oynamayı reddeden Racing Santanderli futbolculara ise herhangi bir ceza verilmedi. Bu arada Racing'de eleştiri oklarının yöneltildiği isim olan kulüp başkanı Angel Lavin'in, iptal ettiğini açıklamasına rağmen İspanyol kulübünün hissedarları, genel kurulu topladı. Racing Santander'in en büyük hissedarı olan Hollandalı WGA Sports Holding adına bu şirketin hukuki işler sorumlusu olan Onur Arslan, Santander kentine gelerek, yasal girişimde bulundu ve öngörüldüğü gibi hissedarlar arasındaki toplantının gerçekleşmesini sağladı.
Toplantıda, mevcut yönetimin fesih edilmesi yönünde ortak karar çıkarken, yeni yönetim kurulu da oluşturuldu. Onur Arslan da en büyük hissedarın temsilcisi olarak yeni yönetimi onayladı. Öte yandan Racingli futbolcular ve teknik heyetin protestosuna İspanya'da çok fazla destek verildiği görüldü. Santander Belediye Başkanı, Cantabria özerk yönetimi, Racingli eski futbolcular, Racing taraftar dernekleri başta olmak üzere futbol camiası ve medya protestonun ''haklı" olduğunu savundu. El Pais ve El Mundo gibi yüksek tirajlı ulusal gazeteler de Racingli futbolcular ve teknik ekibin ''onurlu bir hareket yaptığını ve saygınlık kazandığını'' yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...