Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Eylül 2021 00:51

Kimi Raikkonen Formula 1'e veda ediyor

Formula 1'de Alfa Romeo takımında yarışan Finlandiyalı sürücü Kimi Raikkonen, sezon sonunda emekliye ayrılma kararı aldı.

Kimi Raikkonen Formula 1'e veda ediyor
FORMULA 1,,RAİKKONEN,

Dünyanın en çok takip edilen motor sporları yarışı Formula 1'de en fazla yarışa çıkan pilot unvanına sahip Kimi Raikkonen emekli oluyor.

Alfa Romeo'nun Fin pilotu Raikkonen sezon sonunda kariyerini nokta koyacak. Formula 1'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 41 yaşındaki tecrübeli sürücünün sezon sonunda emekliye ayrılacağı belirtildi.

FERRARI İLE ŞAMPİYON OLDU

344 kezle Formula 1 tarihinin en çok yarış gören sporcusu olan Raikkonen, 2007 yılında Ferrari ile şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Kariyerinde 18 kez pole pozisyonu kazanan Fin pilot, 21'i birincilik olmak üzere 103 kez podyuma çıktı.

Kimi Raikkonen Formula 1'e veda ediyor

"AİLEMLE VAKİT GEÇİRECEĞİM"

Emeklilik sonrası yapacaklarıyla ilgili konuşan Raikkonen, "Herhangi bir planım yok. Daha ne yapacağımı düşünmedim. Formula 1'in dışında ailemle vakit geçirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...