Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Mart 2014 19:55

Real Madrid Barcelona maçı özetleri ve golleri burada - Maç özeti

Real Madrid Barcelona derbisi yine nefesleri kesti. İşte Real Madrid Barcelona maçı golleri. Real Madrid Barcelona maçı özeti.Real Madrid Barcelona maçı tüm golleri ve Real Madrid Barcelona maçı geniş özeti burada.

Real Madrid Barcelona maçı özetleri ve golleri burada - Maç özeti
Real Madrid,Barcelona,Real Madrid Barcelona maçı,Real Madrid Barcelona maçı golleri,Real Madrid Barcelona maçı özeti,Real Madrid Barcelona maçı tüm golleri,

Real Madrid Barcelona derbisi yine nefesleri kesti. İşte Real Madrid Barcelona maçı golleri. Real Madrid Barcelona maçı özeti.Real Madrid Barcelona maçı tüm golleri ve Real Madrid Barcelona maçı geniş özet videosu burada.El Clasico nefes kesti Real Madrid Barcelona! İşte Real Madrid Barcelona maçı sonucu, özet ve golleri. İşte an be an Real Madrid Barcelona geniş özeti. Real Madrid Barcelona maçının özetini haberimizdeki linkten izleyebilirsiniz. İspanya Ligi'nin 29. haftasında iki ezeli rakibin nefesleri kesen maçında Barcelona, Real Madrid'i deplasmanda 4-3 mağlup etmeyi başardı. 7 gol, 3 penaltı ve 1 kırmızı kartın çıktığı futbol ziyafetinde Messi, hat-trick yaptı ve El Clasico tarihinde 21. golle en golcü oyuncu oldu. Real Madrid Barcelona tıkla izle. Real Madrid Barcelona goller hd izle. Dev derbiyle ilgili her şey netgazete'de

BARÇA’nın Santiago Barnebau’daki 4-3’lük Real Madrid zaferine hat trick yapan Lionel Messi damgasını vurdu. Bu galibiyetle La Liga’da puanını 69’a çıkaran Barcelona, 70 puanlı Arda’lı Atletico ve Real Madrid ile puan farkını da 1’e indirdi.

7. dakikada Iniesta’nın golüyle öne geçen Katalanlara, Benzama 20 ve 24’te sahne alarak yanıt verdi: 2-1. Devre bitmeden 42’de Lionel Messi Barcelona’ya 2-2’lik beraberliği getirdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Real 55’te Cristiano Ronaldo’nun penaltısıyla tekrar öne geçti: 3-2. 63’te Madrid’i yakan isim Neymar’ı ceza sahasında düşürerek kırmızı kart gören Ramos oldu. Beyaz noktanın başına geçen Messi 3-3’lük beraberliği getirirken, 84’te yine penaltıdan Barça’ya galibiyeti getirdi: 3-4.

İşte El Clasico’da rekabetin nedenleri

Bir El Clasico daha geride kaldı... Real Madrid, Barcelona’yı Santiago Bernabeu Stadı’nda ağırladı. Müthiş derbi sonrası, işe rekabetin nedenleri...

1- FRANCO, SUNYOL’Ü ÖLDÜRTTÜ VE...

İspanya’da Franco’nun diktatörlüğü döneminde Barcelona’nın başkanı olan Josep Sunyol, Franco’nun askerleri tarafından öldürülür... Franco’nun takımı ‘Kralcılar’ olarak bilinen Real Madrid’dir.

2- BAŞKALDIRININ SEMBOLÜ BARÇA

İki takım arasındaki rekabetin ilk yılları sayılabilecek 1930’larda Barcelona’ya transfer olmak veya kulübe üye olmak, Franco hükümetine muhalefet olarak görülürdü. Çünkü Barçalılar, Katalan’dı...

3- PEKİ KİM BU KATALANLAR?

Dünya genelinde nüfusu 9 milyon olan bir etnik köken... En çok Katalan, 6.5 milyonla İspanya’da yaşıyor. Latin kökenli bir halk olan Katalanlar, İspanyol milliyetçileri tarafından dışlanmaktadır.

4- BİR KULÜPTEN DAHA FAZLASI!

İspanya’da, Rivera ve Franco’nun diktatörlükleri döneminde Katalanlara karşı baskı yapılmıştır. Muhalefetin simgesi FC Barcelona, ‘Més que un club’ (Bir kulüpten daha fazlası) diye anılır.

5- Dİ STEFANO, İPLERİ İYİCE GERDİ

1950’lerde Barça’nın istediği Di Stefano, Real’e imza attı. Konu FIFA’ya taşındı, Stefano’nun iki kulüpte dönüşümlü oynaması kararı çıktı. Ancak Franco baskıları ile bu karar hiç uygulanmadı.

6- RONALDINHO VE MARADONA...

2005’in Kasım ayında Barcelona, Real Madrid’i 3-0 yendi. O maçta Barçalı Ronaldinho, Madridli taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı. Daha önce bu şerefe bir tek Maradona layık görülmüştü.

7- FIGO’YA DOMUZ KAFASI ATILDI!

Barcelona’dan Real Madrid’e transfer olan Portekizli yıldız oyuncu Luis Figo, büyük tepki görmüştü. ‘Hain’ ilan edilmiş ve bir El Clasico’da Barça taraftarlarınca sahaya domuz kafası atılmıştı.

8- TARİHİ MAÇIN SKORU: 11-1’Dİ

1943’te Barça’nın ilk yarıyı 8-0 yenik kapattığı ve işin içine hile karıştığı gerekçesiyle 2. yarısına çıkmak istemediği halde zorla oynatılıp Real’e 11-1 kaybettiği maç rekabetin nedenleri arasında...

9- ARADA MANTALİTE FARKI VAR

Real Madrid, dünya futbolundaki yıldız futbolcuları transfer etmeyi kendisine prensip olarak benimsemiş bir kulüp... Barcelona ise hemen hemen tüm yıldızlarını altyapısından yetiştiriyor.

10- AMANSIZ BİR EKONOMİK SAVAŞ

Açık ara dünyanın en zengin iki kulübü olarak nam salan Barcelona ve Real Madrid, son dönemde büyük bir ‘ekonomik savaşa’ da girdi. Şu an ligde Madrid (70 puan), 4 puanla önde yer alıyor.

REAL MADRİD ÖNDE

La Liga'nın 29. haftasındaki karşılaşma öncesi 70 puanla ligin zirvesinde bulunan Madrid temsilcisi, iki ekip arasında 1916'daki İspanya Kral Kupası maçından bu yana oynanan 225 karşılaşmanın (lig, Avrupa kupaları, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası, İspanya Lig Kupası) 90'ını kazandı. 66 puanla La Liga'nın 3. sırasında yer alan Barcelona'nın 87 kez sahadan galibiyetle ayrıldığı rekabetin, 48 maçı da beraberlikle sonuçlandı

"Beyaz şimşekler" lakaplı Real Madrid, 379 gol kaydetti. Taraftarların "Barca" diye de seslendiği Katalan temsilcisi ise rakip fileleri 363 kez havalandırdı.

Yalnızca ligde yapılan maçlar hesaba katıldığında da üstünlük, Real Madrid cephesinde. Eflatun-beyazlı takım, ligde oynanan 167 karşılaşmada 70 kez sahadan galip ayrılırken, Barcelona için bu sayı 65 oldu. Takımlar, karşılaşmaların 32'sinde ise yenişemedi. Bu maçlarda 271 gole ulaşan Real Madrid, Barcelona'dan 10 gol fazla kaydetti.

Real, evinde üstün ama...

Real Madrid, Barcelona'yı konuk ettiği 83 lig maçının 51'inde gülen taraf oldu. 15 karşılaşma berabere tamamlanırken, Barcelona, 17 maçtan 3 puanla ayrıldı. Ancak Katalan ekibi, Real Madrid'in sahası Santiago Bernabeu'da oynanan son 10 karşılaşmanın sadece 2'sini kaybetti. Barcelona, bu 10 maçın 5'inden zaferle ayrıldı, 3 maç ise beraberlikle sona erdi.

Barcelona ayrıca son 10 La Liga maçının 6'sında da kazanan takımdı. Real Madrid'in 2 maç kazandığı bu süreçteki 2 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Real Madrid, Barcelona'ya karşı sahasında oynadığı lig maçlarındaki en farklı galibiyetini, 1935 yılında elde etti. Real, ezeli rakibine 6 fark (8-2) attı. Barcelona ise ligde Real Madrid deplasmanındaki en farklı galibiyetine, 5-0'lık skorla 1974 senesinde ulaştı.

İki takım son olarak 26 Ekim 2013 tarihinde Barcelona'nın evi Nou Camp'taki lig maçında kozlarını paylaştı. Barcelona, Neymar'ın 18 ve Alexis Sanchez'in 78. dakikada attığı gollerle karşılaşmayı 2-1 kazandı. Madrid ekibinin golü, 88. dakikada Jese'den geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...