Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Şubat 2016 17:18

Real Madrid'in Bale transferi AB Komisyonu'nda

Real Madrid'in Gareth Bale'in transfer etmek için Tottenham kulübüne ödediği bonservis bedelinde yaşanan polemik, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na kadar taşındı.

Real Madrid'in Bale transferi AB Komisyonu'nda
bale, real madrid,

Bir grup Avrupalı parlamenter, Real Madrid'in "kamu parasıyla" Bale'i transfer ettiğini öne sürerek AB Komisyonu'na şikayette bulundu. Katalonya'da bağımsızlık yanlısı Demokratlar ve Özgürlükler Partisi'nden Ramon Tremosa, İngiltere Muhafazakar Parti'den Daniel Dalton ve Belçikalı flaman milliyetçisi Sander Loones'in imzasını taşıyan dilekçede, AB Komisyonu'ndan Real Madrid'in Bale'i transfer ederken İspanyol bankaları aracılığıyla kamu parasını kullanıp kullanmadığının araştırılması istendi.

İspanyol bankalarının o dönemde AB'den dış kurtarma yardımı aldığını hatırlatan 3 Avrupalı parlamenter, Real Madrid'in, kullandığı banka kredisiyle Bale'in transfer parasını ödediğini ve bunun da kamu parası olmasından dolayı AB yasalarına göre suç teşkil ettiğini savundu.

Real Madrid Kulübü'nün, İspanya'nın batık bankalarından olan ve kriz döneminde kamusallaştırılan Bankia bankasıyla çalıştığı, bu bankayı kurtarmak için AB fonundan gönderilen paranın bir kısmının ise Bale'in transferinde kullanıldığı iddia edildi. Avrupalı parlamenterler ayrıca Real Madrid'in 2010 yılında Kaka ve Cristiano Ronaldo'nun sözleşmeleri için istenen teminatları da Santander bankasını kullanarak verdiğini hatırlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...