Tgrt Haber
16 Şubat 2015 10:13

Rıdvan Dilmen'den çok konuşulacak iddia

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın sahasında Bursaspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu. İşte Dilmen'in o tespitleri.

Rıdvan Dilmen'den çok konuşulacak iddia
rıdvan dilmen,bilic,yorum,gökhan töre,

Türkiye Ligi'nin pozisyon zenginliği açısından en renkli iki takımı oynadı. Bir haftadır konuşulan maç buydu. Özellikle Bursaspor'un maçlarında olağanüstü gol pozisyonları olmasından dolayı. Sonuç sürpriz olmadı. Rezalet bir zemin vardı. Gazete manşetim şu olurdu; Gökhan Töre:3-2:Bursaspor. Gökhan Töre müthiş top oynadı. Bence Bursaspor'u yenen Gökhan oldu.
YÖNETMEDİ, İDARE ETTİ
İki takımı da kutlamak lazım ama hakem hariç. Penaltıyı verirsin vermezsin onu anlarım. Ben Yusuf Namoğlu'nun yerinde olsam maçın hakemi Kamil Abitoğlu'na "Fernandao'nun uçan tekme pozisyonunda Fernando'yu neden atmadığını bana izah et derim". Penaltı pozisyonu tartışmaya açık. Penaltıyı Beşiktaş 2-1 önde olsa vermezdi. Maçı idare etti, yönetmedi. Hakem böyle olmamalı. Maçın 3 dakika uzaması da yanlıştı.
"5-0" TEDİRGİNLİK OLUŞTURMUŞ
Beşiktaş için çok çok önemli bir 3 puan aldı. Olimpiyat Stadı'ndali uğursuzluğuna rağmen kazanması çok önemliydi. Beşiktaş, sanırım bundan sonraki maçlarını Başakşehir Stadı'nda oynayacaklar. Dün Fenerbahçe'nin 5-0 kazanması Beşiktaşlı oyuncular üzerinden tedirginlik oluşturmuş. 
UZUN YILLAR TAKIMDA KALMALI
Bursaspor, çok yüksek tempoda bir oyun oynuyor. Ama Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kadar kadro derinliği yok. Volkan'ın bugün olmaması, Serdar'ın sakatlanması takımda sıkıntı yaşattı. Bursaspor ligi artık ilk 5 içinde bitirir gibi görünüyor. Bursaspor'da Şenol Güneş ile daha uzun yıllar çalışması gerekiyor. Şenol Hoca'nın orada eğitmen olarak kalması gerekiyor.
MOTTA'NIN BİLETİNİ KESTİ
Türkiye'de Gökhan Gönül'den sonra yerli olarak en başarılı oyuncusu tartışmasız Şener'dir ama bugün çok etkili değildi. Özellikle Gökhan Töre ona çok ters geldi. Beşiktaş'ta Ramon Motta'nın en iyi performansı buysa Beşiktaş sol bek alsın. Yabancı kontenjanı da açıldı Motta kenara oturabilir. 
MÜTHİŞ BİR TRANSFER
Son Çaykur Rizespor maçı ve bu maçtan önce Demba Ba'nın attığı 2 penaltıdan 1'ini kaçıracağını düşünüyordum ama ikisinde de sonuna kadar bekledi ve ayak içi çok temiz vuruş yapıyor. Rıza da böyle penaltı atardı ama Demba Ba sert atıyor. Demba Ba, müthiş bir transfer. 
BILIC GİDECEK, SERGEN GELECEK
Slaven Bilic çok başarılı bir teknik direktör. Bu duyduğum bir şey yanlış da olabilir ama Slaven Bilic'in anlaştığı ve İngiltere'ye gideceği, Sergen Yalçın'ın da gelecek sezon Beşiktaş'ın teknik direktörü olacağı konuşuluyor.
FENERBAHÇE İLE TEMEL FARK
Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın arasındaki fark şu; Fenerbahçe beklerken pozisyon vermiyor ama Beşiktaş veriyor. Bunun en önemli sebebi psikolojik etkenler. Şampiyonluk yaşayan, tecrübeli oyuncu sayısı az Beşiktaş'ın. Karabükspor maçında da bugünkü maçta da yine aynı durum oldu.
LIVERPOOL MAÇINA UYARI
Slaven Bilic'in Liverpool maçıyla ilgili söyledikleri genel olarak doğru ama "bugünkü gibi oynarsak yener" demiş. Bence bugünkü gibi oynarsa yenemeyebilir.
BU 3'LÜ ÇOK ÖNEMLİ
Beşiktaş'ın 3 oyuncusu çok önemli. Gökhan Töre olmasaydı takım bugün kazanamazdı. Sosa'nın ilk goldeki hünerleri ve topu Gökhan'a bırakması inanılmazdı. Sosa resmen sihirbazlık yaptı. Demba Ba da penaltıları son dakikalarda atmasına rağmen sakinliğini hiç bozmuyor. Çok sakin atıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...