Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2014 11:45 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:31

Şampiyon Güreşçi hayatını kaybetti

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi İsmet Atlı, Adana'nın Kozan İlçesi'nde tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında hayatını kaybetti.

Şampiyon Güreşçi hayatını kaybetti
şampiyon güreşçi,ismet atlı,hayatını kaybetti,milli güreşçi,adananın kozan ilçesi,

Kalça kırığı rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Kozan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören İsmet Atlı, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Atlı'nın cenazesinin, Kozan Hoşkadem Camii'nde cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği belirtildi.Ölümüyle güreş severleri ve sevenlerini yasa boğan İsmet Atlı, minderle 1951 yılında tanıştı ve aynı yıl milli takıma alındı. İsmet Atlı, 1951 yılında milli takım mayosu ile İskenderiye'de düzenlenen Akdeniz Olimpiyatları ve 79 kiloda serbest stilde olimpiyat şampiyonu oldu. Bir anda tüm Türkiye'nin tanıdığı bir güreşçi olan Atlı, daha sonraki yıllarda birçok şampiyonada önemli başarılara imza atarken, 1956 yılında Türkiye'de düzenlenen Dünya Kupası müsabakalarında da 79 kiloda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.
Güreş hayatı boyunca sayısız baraşarılara imza atan, birçok madalya kazanan İsmet Atlı, kendine has teknikleriyle de güreşe damga vuran isimlerden biri oldu. Atlı, 'Tekten ve çiftten dalmak', 'Boyunduruk', 'Göğüs çaprazı', 'Yerden sarma', 'Şark kündesi' 'Yanbaş oyunu' teknikleriyle minderleri adeta rakiplerine dar etti. Dünya ve olimpiyat şampiyonu İsmet Atlı'nın bu başarıları devletin en üst kademesinde de takdire layık görüldü ve Atlı, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1999 yılında 'Devlet Övünç Madalyası' ile ödüllendirildi.
Minderlere veda etmesine rağmen güreşten ve spordan hiç ayrılmayan İsmet Atlı, antrenörlük yaptı, gazetelerde spor yazıları yazdı. Memleketi Adana'da adına müsabakalar düzenlendi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...