Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Nisan 2014 22:21

Şampiyon Rıza Kayaalp'tan ilk açıklama

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan Avrupa Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 130 kiloda Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp, altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, yeni hedefinin Dünya Şampiyonası olduğunu söyledi.

Şampiyon Rıza Kayaalp'tan ilk açıklama
rıza, olimpiyat, avrupa, güreş, Diğer Branşlar haberleri, Diğer Branşlar,

Şampiyonada bugün yapılan ödül töreninin ardından altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, gümüş madalya kazanan Cenk İldem ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin her zaman büyük şampiyonları örnek almak olduğunu dile getiren Rıza Kayaalp, "Biz de Hamza başkanımızın rekorlarını kırabilmek için mücadele ediyoruz. O da bizim için büyük bir ilham kaynağı oluyor. İnşallah Avrupa şampiyonluğu rekorunu kırarız, ama olimpiyat şampiyonluğu biraz zor olacak" ifadelerini kullandı. Altın madalya aldığı için mutlu olduğunu belirten Kayaalp, şöyle konuştu: "Ülkeme bir madalya daha kazandırdım. Geçen sene olduğu gibi bayrağımızı yine göndere çektirdim. Bundan dolayı çok mutluyum, tüm halkımıza armağan olsun. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Önemli olan bu başarıları unutup önümüzdeki şampiyonalara bakıp orada madalya almaktır. Bu 5 finalin de başarısı oradan geliyor. Her zaman önümüze bakan sporcularız. Bu yıl az çalıştım sakatlığımdan dolayı. Ama Avrupa Şampiyonası'na daha iyi motive olmuştum. Dünya Şampiyonası'nda daha iyi çalışıp, orada da madalya almak istiyorum."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisini arayarak tebrik ettiğini dile getiren Kayaalp, müsabakalarında puan vermemesiyle ilgili de, "Grekoromende puan almak daha zor. Ben de elimden geleni yaptım. Taha'ya yetişebilmek için yaptım, ama olmadı. İlk iki maçta açılamadım. Mindere açılarak geldiğimde daha farklı yendim. Önemli olan kazanmak. Aldığımız puanlar önemli olsa da, 1-0 olsa da önemli olan bayrağı göndere çektirmektir" şeklinde konuştu.
CENK İLDEM: "DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA EN İYİSİ OLACAĞIZ"
Gümüş madalya sahibi Cenk İldem de altın madalya alamadığı için üzgün olduğunu söyledi. İldim, "Bu bir bayrak yarışı, bir mücadele. Mücadelemiz hız kesmeden devam edecek. Biz başarıyı benimsemiş bir milletiz. Devamlı en yüksekte olmamız lazım. Bunun için çalışmalara devam edeceğiz. Önümüzde Dünya Şampiyonası var. O şampiyona öncesi açıklarımızı kapatıp, orada en iyisi olacağız" diye konuştu.
BAŞKAN YERLİKAYA: "BEN ADAMA YEN DEDİM, ADAM MAHVETTİ"
Başkan Hamza Yerlikaya ise altın madalya kazanan Rıza Kayaalp'i tebrik ederek, "Rıza o sıklette kalitesini oturtmuş. O sıklette 'Ben buranın lideriyim' demiş. Ama bu kararlılıkla her şampiyona bittiğinde unutmak ve yenisine dönmek lazım. Ben 8 değil, 18 Avrupa şampiyonu olacağına inanıyorum. Bu irade, bu inanç, bu gönülde var. Ben adama yen dedim; adam mahvetti" dedi.
Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı: "Cenk'in de burada altın alacağına inanıyordum, ama olmadı. İnancı yitirmemek lazım. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bol madalyalı yıllar bizi bekliyor. Bu inançla da çalışıyoruz. Hedef 2016 Olimpiyatlar. Avrupa, Dünya tacının üzerine olimpiyat tacını da katmasını bekliyoruz Rıza'dan. Orası daha farklı bir heyecan. Bu inanç, bu potansiyel var. Üzerine koyarak, hocalarımızla çalışarak yüzümüzü Rio'ya döneceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...