Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 12:51

Sheriff nerenin takımı? FC Sherrif Tiraspol takımı ne zaman, nerede kuruldu?

Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nun ilk maçında kendi evinde Hırvat ekibi Dinamo Zagreb’i 3-0 yenen Sherrif, rövanş maçında da kalesini gole kapatarak grup aşamasına kalmayı başardı. Tarihinde bir ilke imza atan Moldova ekibi Sherrif, ilk kez Devler Ligi'nde mücadele edecek. Peki, FC Sherrif Tiraspol ile ilgili neler biliyoruz?

Sheriff nerenin takımı? FC Sherrif Tiraspol takımı ne zaman, nerede kuruldu?
dinamo zagreb,sherrif,şampiyonlar ligi

Şampiyonlar Ligi Play-Off turu karşılaşmasında bir ilke imza atıldı. Moldova ekibi Sherrif, Hırvat ekibi Dinamo Zagreb’i Şampiyonlar Ligi’nden eleyerek kuruluşundan bu yana ilk kez grup aşamasına kaldı. İlk maçta kendi evinde Dinamo Zagrab’i ağırlayan Sherrif, 3-0 yenerek rövanş maçına avantajlı durumda çıktı. Rövanş maçında ise konuk taraf olan Sherrif takımı, kalesini gole kapatarak D. Zagreb’e geçit vermedi. Gecenin diğer maçında ise Salzburg, Brondby'i eleyerek grup aşamasına kalmayı başardı.

FC SHERRİF HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Moldova ekibi olan FC Sheriff Tiraspol, 1997 yılında Transdinyester'in ikinci büyük şirketi Sheriff tarafından kuruldu. Sherrif takımı, maçlarını 14.300 kapasiteli Sheriff Stadyumu'nda oynuyor. FC Sheriff, Zimbru Chişinau ile beraber Moldava’nın önde gelen iki futbol takımından biridir. Moldova'nın futbol düzeyindeki en üst seviyede bulunan Divizia Nationala'da mücadele eden FC Sheriff'in 19 Moldova Lig ve 7 Moldova Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Takımın teknik direktörlüğü görevinde ise Yury Vernydub yer alıyor.

Sheriff nerenin takımı? FC Sherrif Tiraspol takımı ne zaman, nerede kuruldu?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...