Tgrt Haber
08 May 2021 09:25

Şampiyonluk düğümünü çözecek karşılaşma

Bütün maçların aynı saatte oynanacağı Süper Lig'de heyecan dorukta. Artık nefesler tutuldu, şampiyonluk ve kümede kalma mücadelesi geri sayım başladı. Bugün ligde oynanacak maçların sonucunda lider Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ilan etme, iki takımında küme düşme ihtimali var.

Şampiyonluk düğümünü çözecek karşılaşma
süper lig,derbi,galatasaray,beşiktaş,fenerbahçe

Nefes nefese geçen bir sezonun daha sonuna yaklaştık. Ligin bitimine 3 hafta kaldı. Lig'de kalan bütün maçların aynı gün ve saatte oynanması kararlaştırıldı. Ligde şampiyonun kimin olacağına büyük etki edecek olan derbi maçında lider Beşiktaş Galatasaray'a konuk olacak.

LİGDE ŞAMPİYONLUK VE KÜMEDE KALMA MÜCADELESİ

Bütün maçlar bu akşam saat 20.30'da oynanacak. Denizlispor ligden düşen ilk takım olmuştu. Erzurumspor ve Gençlerbirli'nin de bu akşam ligden düşme ihtimali bulunuyor. Lider Beşiktaş'ın ise Galatasaray karşısında şampiyonluğunu ilan etme ihtimali bulunuyor. Şampiyonluk yarışında 81 puanla lider olan Beşiktaş avantajı elinde tutarken, 76 puanla Fenerbahçe ikinci sırada yer alıyor. Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Galatsaray ise Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde 75 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

YA TAMAM YA DEVAM DERBİSİ

Galatasaray'da hareketli günler yaşanıyor. salgın nedeniyle başkanlık seçimi iptal edilirken ligin kaderini belirleyecek olan Beşiktaş derbisi için heyecan dorukta. Şampiyonluk yarışında ya tamam ya da devam maçına çıkacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in oyuncularını oluşan kaos ortamından uzak tutma gayretinde.

"SON DÜDÜĞE KADAR SAVAŞACAĞIZ"

Terim önemli karşılaşma öncesi oyuncularıyla toplantı yaptı. Kritik toplantıda matematiksel açıdan şansımız sürdüğü sürece mücadeleyi bırakmayın direktifi veren Terim oyuncularına "Asla teslim olmayacağız. Son düdüğe kadar savaşacağız” dedi.
 

GHEZZAL’A SIKI MARKAJ

Etkili futboluyla rakibin en etkili silahı olan Ghezzal’ı, Terim sıkı markajla kilit altına alacak. Terim, ayrıca Beşiktaş defansının dengesini savunma arkasına atılacak toplarla bozmayı hedefliyor.

KAZANMAYA GİDİYORUZ

Şampiyonluk yarışında avantajı elinde bulunduran Beşiktaş ise derbide Galatasaray'ı yenmekten başka bir seçeneği düşünmüyor. Siyah-Beyazlılar, derbide Galatsaray'ı yenerse en yakın rakibi Fenerbahçe kazansa dahi son haftalara şampiyonluğu garantileyerek girecek. Bu kritik karşılaşma öncesi Sergen Yalçın kazanmaktan başka bir şeyi aklından geçirmiyor.

ABOUBAKAR'IN YERİNE GÖKHAN TÖRE

Her maça galibiyet için çıktıklarını söyleyen Sergen Yalçın'ın derbideki zafer kurrgusu kanatlarda kuracağı silahlardan geçiyor. Galatasaray'ın sağ kanadındaki zaafını N’Sakala ve Larin’le değerlendirmek isteyen Yalçın bu sayede Sarı-Kırmızıları çökermenin planlarını yapıyor. Yalçın'ın gol silahı ise Vincent Aboubakar'ın yokluğunda Gökhan Töre olacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...