Tgrt Haber
15 Eylül 2015 02:11

'Savaş verdik ve kazandık'

ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda, serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, Ankara'da coşkuyla karşılandı.

'Savaş verdik ve kazandık'
Dünya Güreş Şampiyonası, Taha Akgül,

Üst üste ikinci kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Taha'yı, Esenboğa Havalimanı'nda ilk olarak babası Recep Akgül çiçeklerle karşıladı. Karşılamada ayrıca Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Fidan, bazı yönetim kurulu üyeleri, ASKİ Spor Kulübü yöneticileri ve sporcuları, Akyurt Güreş Takımı, işitme engelli güreşçiler ile federasyon yetkilileri bulundu.
 
Türk bayraklarıyla çıkış kapasında bekleyen sporcular Taha'yı, "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratları eşliğinde karşılayarak, büyük sevgi gösterisinde bulundu.Taha Akgül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonanın son gününde Türkiye'ye altın madalya kazandırdığını hatırlatarak, "Ülkemizin zor günlerden geçtiği bir dönemde umarım bu altın madalya milletimizi biraz olsun rahatlatmıştır" dedi.
 
Dünya şampiyonasında da bayrak mücadelesinin verildiğine işaret eden Taha, "Orada da bir savaş var. Biz de orada savaş verdik, bayrağımızı en üstlere çektirdik. Bu şampiyona tüm şehit ailelerine ve milletimize feda olsun. Bu şampiyonada buruk bir sevinç yaşadık" ifadelerini kullandı.
 
Şampiyona sırasında internetten Türkiye'deki haberleri takip ettiklerini anlatan milli güreşçi, "Her gün şehit olduğunu görüyorduk. Bu açıdan ekstra motivasyonla hazırlandık. Benim tek eksiğim olimpiyat madalyası. 2012 Londra'da başarısız olmuştum. Rio'da birinci olarak kariyerime Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu etiketimle devam etmek istiyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...