Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2021 14:07

Selahattin Kınalı kimdir, ne iş yapıyor? Selahattin Kınalı Fenerbahçe için ne dedi?

Futbol yorumcusu Selahattin Kınalı katıldığı bir televizyon programında ''Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanıp kurşunlanmadığı belli değil'' yorumuyla tepki çekti.Taraftarlar sosyal medyadan tepki paylaşımları yaparken Fenerbahçe’den de açıklama geldi. Peki Selahattin Kınalı kimdir, kaç yaşında, hangi takımlı? Selahattin Kınalı Fenerbahçe’ye ne dedi?

Selahattin Kınalı kimdir, ne iş yapıyor? Selahattin Kınalı Fenerbahçe için ne dedi?
fenerbahçe,,selahattin kınalı,

Selahattin Kınalı 20 Aralık 2021 tarihinde katıldığı bir televizyon programında Fenerbahçe hakkında yaptığı açıklamalarla eleştirilerin hedefi oldu. Trabzonspor’un eski futbolcusu Selahattin Kınalı açıklamasının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü duyuru yayınladı. İşte Selahattin Kınalı ve Fenerbahçe açıklaması. 

SELAHATTİN KINALI KİMDİR? 

Selahattin Kınalı 15 Mayıs 1978 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi. Futbol kariyerine Gümüşhanespor ile başlayan Kınalı pek çok takımda forma giydi. Trabzonspor ele anılan Selahattin Kınalı 1997-2000 ve 2000 - 2002 arasında forma giydi. Futbol kariyerinde 254 maça çıkan Kınalı 63 kez gol sevinci yaşadı. 

Selahattin Kınalı kariyerine futbol yorumcusu olarak devam ediyor. 

Selahattin Kınalı kimdir, ne iş yapıyor? Selahattin Kınalı Fenerbahçe için ne dedi?

SELAHATTİN KINALI FENERBAHÇE AÇIKLAMASI

Selahattin Kınalı dün akşam A Spor ekranlarında Gürcan Bilgiç’in Fenerbahçe otobüsü Rize dönüşü kurşunlanmasa diye başlayan cümlesine ''Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanıp kurşunlanmadığı belli değil. O çok konuşuluyor. Dosta üzerinden neden gizlilik kararı var'' sözleriyle cevap verdi. Sosyal medyada büyük tepki toplayan Selahattin Kınalı için Fenerbahçe Spor Kulübü açıklama yaptı. Fenerbahçe ''20 Aralık 2021 tarihinde bir televizyon kanalında ekrana gelen programda Selahattin Kınalı isimli şahsın, ülke futbol tarihimize tam anlamıyla kara leke olarak geçmiş ve failleri hala aydınlatılamayan, 4 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşen Futbol A Takım otobüsümüzün kurşunlanması ve futbol takımımızın canına kastedilmesine dair hadsiz yaklaşımına yanıt verme zorunluluğu olmuştur.

Türk futbolunun aydınlatılamayan kara gecesinde yaşanan SİLAHLI saldırı nedeniyle otobüsümüzün sürücüsü yaralanmış; futbolcularımız, teknik heyetimiz ve personelimiz ölümden dönmüştür. Ne yazık ki yaşanan, canımıza kast edilen bu elim hadiseden dolayı otobüsteki herkes derin psikolojik sarsıntılar geçirmiş, vicdan sahibi her vatandaşımız rahatsızlık duymuş, şampiyonluk mücadelesi veren Takımımız, yaşadığı travmadan dolayı bundan geri kalmıştır. Ayrıca uluslararası futbol kamuoyu nezdinde, oluşan ‘güvenlik’ kaygısı nedeniyle ülke futbol iklimimiz büyük zarar görmüştür.

Durum böyleyken ilgili şahsın kabul edilemez yaklaşımı, bu hain saldırının tarafı olmak ve olayın içini boşaltarak Fenerbahçe’yi haklı davasında toplum gözünde küçük düşürme çabasından öte bir şey değildir. Tarafsız yayıncılığa ve basın etiğine gölgeden ziyade bir karabasan gibi çöken bu yaklaşımın, toplumsal anlamda infial uyandırmış bir olaya dair dile getirilen bu söylemler için sorumluların gereğini yapmasını bekliyoruz. Bu vesile ile bir kez daha Türk Yargı sistemimizi 2453 gündür failleri açıklanmayan, toplumun kanayan yarası olan bu konuda bir an önce sonuca ulaşmaya davet ediyoruz'' zorunlu açıklamasını yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...