Tgrt Haber
12 Haziran 2021 00:54

Şenol Güneş: Bizden daha iyi bir takıma kaybettik

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020'nin açılış maçında Roma'da İtalya ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın ikinci yarısında İtalya peş peşe bulduğu gollere sahadan 3-0 galip ayrıldı. Maç sonrası açıklamalarda bulunan teknik direktör Şenol Güneş, "Bizden daha iyi bir takıma kaybettik" dedi.

Şenol Güneş: Bizden daha iyi bir takıma kaybettik
Şenol Güneş,Milli Takım,Türkiye,A milliler,Bizim çocuklar,Türkiye-İtalya,EURO 2020

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, "Açılış maçında ev sahibiyle oynadık. Beklentimiz güzel bir oyun, rakiple kora kor oynayan, oyunumuzu onlara göstermekti. Rakibimiz bizden üstündü. Rakip topu aldığı zaman kolay vermiyor, baskı yaptığı zaman da bizden fazla top kazandılar. Zaman zaman çıkışlar oldu ancak takım oyunu olarak oynadığımız bir oyun değildi." ifadelerini kullandı.

"BİZDEN İYİ BİR TAKIMA KAYBETTİK"

Güneş, "Daha üstün bir rakip vardı. Sahayı kullanmaları daha iyiydi. Mahkum oynadık. İtalya bizden daha hazır göründü. Bizden daha iyi bir takıma kaybettik. Onlar ne kadar iyiyse, biz de kendi oyunumuzdan o kadar uzaktık. Maçta yorulduk. Kendi sahasında coşkuyla oynayan bir takıma karşı istediğimizi yapamadık. Daha savaşçı bir oyun oynayabilirdik ama olmadı." dedi.

ÖNÜMÜZDE 2 MAÇ VAR

Uzun süredir kaybetmeyen bir takıma karşı oynadıklarını ifade eden Güneş, "Bu maçta alacağımız puanlar bize büyük katkı yapardı ancak uzun zamandır kaybetmeyen bir takıma karşı oynadık. Puan alsaydık bize büyük faydası olacaktı ancak bu bir turnuva. Kazansaydık da hiçbir şey bitmeyecekti. Önümüzde 2 maç var, ikisini de kazanmak isteyeceğiz. Futbol saha içinde de değişkenlik gösteren bir oyun. Umuyor ve diliyorum ki istediğimiz oyunu Galler maçında sağlar ve istediğimizi alırız." dedi.

3 BİN TÜRK DESTEK VERDİ

Roma Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmayı yaklaşık 18 bin taraftar tribünden takip etti. Turnuvanın açılış müsabakası olan bu kritik mücadelede yaklaşık 3 bin Türk taraftar da tribünlerdeki yerini alarak A Milli Futbol Takımımıza destek verdi.

A MİLLİ TAKIM 5. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONASINDA

Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda 5. kez finallerde yer alıyor. A Milli Futbol Takımı, 1996, 2008 ve 2016'da Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli yönetiminde finallerde sahaya çıktı. Ay-yıldızlı ekip ilk kez Şenol Güneş yönetiminde Avrupa Şampiyonası'nda mücadele ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...