Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Eylül 2021 14:27

Şenol Güneş dönemi sona erdi

Son dakika haberi: TFF, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını açıkladı. Okan Buruk ve Emre Belözoğlu ikilisi Güneş'in yerine gelecek en güçlü adaylar arasında yer alıyor.

Şenol Güneş dönemi sona erdi
şenol güneş,a milli takım,TFF

Son dakika haberi: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile karşılıklı anlaşma sonucunda yolların ayrıldığını açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş’e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Şenol Güneş, Hollanda karşısında alınan 6-1'lik yenilgi sonrası taraftarlar tarafından istifaya davet edilmişti.

'YALVARMA KRİZİ' SONRASI AYRILIK

A Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş'in 6-1'lik Hollanda hezimetinden sonra "Beni göreve getirmek için yalvardılar" diye açıklama yapması acıyı katladı. Yaşanan bu kriz sonrası TFF ve Şenol Güneş bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmenin ardından net bir karar çıkmamıştı.

Milli Takımda Şenol Güneş dönemi biterken, Okan Buruk ve Emre Belözoğlu ikilisi Güneş'in yerine gelecek en güçlü adaylar arasında yer alıyor.

İLK SIRADA OKAN BURUK

Ve gelelim A Millî Takım Teknik Direktörlüğü için öne çıkan isme. Başakşehir’de şampiyonluk yaşayan sonrasında ayrılan ve şu anda boşta olan Okan Buruk ilk sırada yer alıyor. Genç jenerasyonun temsilcilerinden olan, kendini güncelleyen Buruk tek başına da düşünülmüyor. Futbolculuğu döneminde Galatasaray’ın orta sahasını beraber toparladığı ve iyi anlaştığı Emre Belözoğlu da ekibe dahîl edilecek. Norveç maçına kısa bir süre kalmasından dolayı TFF iki isimle de hemen masaya oturup işi resmîyete dökecek ve ay yıldızlı takımdaki tükenmişlik sendromunu bitirmeye çalışacak.

22 MİLYON LİRA TAZMİNATI VAR

2019’da kendi deyimi ile birilerinin “yalvarması” sonucu göreve gelen teknik direktör Şenol Güneş’in TFF ile Haziran 2022’ye kadar mukavelesi bulunuyor. Tazminatının ise 22 milyon TL civarında olduğu belirtiliyor.

ŞENOL GÜNEŞ'İN KARNESİ

1 Haziran 2019’da resmi olarak ay-yıldızlı ekipteki görevine başlayan Güneş’in milli takım macerası 832 gün sürdü. Deneyimli çalıştırıcı, bu süreçte kırmızı-beyazlılarla çıktığı 32 maçta 15 galibiyet, 10 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı.

Fransa'dan 4 puan

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Fransa ile oynadığı iki karşılaşmada elde ettiği 4 puanla yankı uyandırmıştı. 8 Haziran 2019'da rakibini Konya'da oynanan müsabakada 2-0 mağlup eden Türkiye, Fransa deplasmanından ise 14 Ekim 2019'da 1-1 beraberlikle ayrıldı. Milliler, grupta oynadığı 10 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Ay-yıldızlılar, tek yenilgisini İzlanda'ya konuk olduğu mücadelede 2-1'lik skorla elde etti.

Avrupa Şampiyonası hüsrana dönüştü

Büyük umutlarla 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na giden milli takım, adeta hüsrana uğradı. İtalya, İsviçre ve Galler ile birlikte A Grubu'nda yer alan kırmızı-beyazlı ekip, 3 maçtan puan çıkaramadan turnuvaya veda etti. Ağlarında 8 gol göre ay-yıldızlılar, rakip ağları ise sadece 1 defa sarstı. Milliler, İtalya'ya 3-0, Galler'e 2-0, İsviçre'ye de 3-1 mağlup oldu.

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde G Grubu'nda Hollanda, Norveç, Karadağ, Cebelitarık ve Letonya ile eşleşen A Milli Takım, elemelere 24 Mart 2021'de Hollanda karşılaşmasıyla start verdi. Şenol Güneş idaresindeki milli takım, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan müsabakayı 4-2 kazanarak flaş bir başlangıç yaptı. Söz konusu maçtan 3 gün sonra grubun bir başka güçlü takımı Norveç'i de İspanya'da 3-0'la geçen kırmızı-beyazlı ekip, 30 Mart 2021'de ise yine Olimpiyat Stadı'nda Letonya'yla 3-3 berabere kaldı.

Elemelerin ikinci aşamasına 1 Eylül 2021'de Beşiktaş Park'ta oynanan Karadağ maçıyla başlayan A Milli Takım, 2-0 önde olduğu karşılaşmadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. 4 Eylül'de konuk olduğu Cebelitarık'ı 3-0 yenen Milliler, 3 gün önce dış sahada Hollanda'ya 6-1'lik skorla mağlup oldu.

A Milli Takım'daki görevinden ayrılan 69 yaşındaki Şenol Güneş, ay-yıldızlı ekiple bugüne kadar iki farklı dönemde 59'u resmi, 23'ü özel olmak üzere toplam 82 maça çıktı. Güneşli kırmızı-beyazlılar, 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 21 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş idaresinde 127 gol attı, kalesinde 90 gole engel olamadı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...