Tgrt Haber
05 Temmuz 2022 09:00 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 09:09

Şike suçlaması yargıya taşındı! Şenol Güneş, Erman Toroğlu’nu mahkemeye verdi

Şenol Güneş, yazdığı kitapta kendisine yönelik şike suçlamasında bulunan Erman Toroğlu'na karşı harekete geçti. Avukatı aracılığıyla Toroğlu hakkında manevi tazminat davası açan Güneş, kitabı yazan Hamit Turhan ile yayıncıdan da şikayetçi oldu.

Şike suçlaması yargıya taşındı! Şenol Güneş, Erman Toroğlu’nu mahkemeye verdi
şenol güneş,erman toroğlu,dava,şike

Türk futbolunun önemli figürlerinden Şenol Güneş, kendisine yönelik şike suçlamasında bulunan yorumcu ve eski hakem Erman Toroğlu'na karşı harekete geçti. Futbolculuğu döneminde kendisini şike yapmakla suçlayan Güneş, Toroğlu'nun iddiasını yazdığı "Oynadım Oynattım Oynatalım" isimli kitabı yazan gazeteci ve yayın şirketinden de şikayetçi oldu.

Ajansspor'da yer alan habere göre, Şenol Güneş, 17 Mayıs'ta avukatı aracılığıyla İstanbul Anadolu 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Tebligatın ulaşmasının ardından ise mahkeme, Toroğlu ve şikayetçi olunan diğer iki davalının iki hafta içerisinde öne sürürülen iddialara dair tüm delilleri ve savunmanın dayanacağı olayların iletilmesi talebinde bulundu.

1976-77'DEKİ ZONGULDAK MAÇI

Toroğlu söz konusu kitabında, Süper Lig'in 1976-77 sezonunda Trabzonspor ile Zonguldakspor arasında oynanan ve 0-0 eşitlikle sona eren maçta şike yapıldığını ileri sürüyor. Maç sonrası Göztepe'nin küme düştüğünü ve dağıtılan parayı Şenol Güneş haricindeki herkesin iade ettiğini iddia ediyor.

GÜNEŞ'TEN 'GOL YEMEDİM' SAVUNMASI

Öte yandan Toroğlu kitabında, daha önce de bu iddiayı dile getirdiğini ve güneş'in kendisini arayarak maçta gol yemediğini ve nasıl şike yapmış olabileceğini sorduğunu da yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...