Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Aralık 2019 13:46

Şenol Güneş gruptan çıkmanın formülünü açıkladı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2020 Avrupa Şampiyonası’nda İsviçre ve Galler’i mağlup edip, 6 puanla gruptan çıkacaklarını düşündüğünü söyledi.

Şenol Güneş gruptan çıkmanın formülünü açıkladı
A Milli Futbol Takım,Şenol Güneş,2022 Dünya Kupası,2020 Avrupa Şampiyonası

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde grup ikincisi olarak gruptan çıkan ve Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazanan A Milli Futbol Takımı’nda Teknik Direktör Şenol Güneş, turnuvayı basın toplantısında değerlendirdi. 

"6 puanla gruptan çıkacağımızı düşünüyorum”

Deneyimli çalıştırıcı bir basın mensubunun ‘Kaç puanla gruptan çıkarız, kafanızda hangi maçları kazandınız’ şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“İlla bir hesap yaparsak 6 puan. Hem Galler hem İsviçre. 4 puan Fransa’dan aldık, 1 puan izlanda’dan aldık. Bizim özelliğimiz öngörülemez olmaktır. Rakip senin oyunundan şaşırmalı. Biz İtalya’yı yeniden gözden geçireceğiz ama Galler daha önemli. Herkesin gözü İsviçre ve İtalya’nın üstünde. Rakibi tanımak oyun tarzına hazır olmak kolay. İnşallah bütün puanları alırız ama ben 6 puanla çıkacağımızı düşünüyorum.”

“Keşke final oynasak”

67 yaşındaki teknik direktör, Londra’da oynanacak olan final müsabakası ile ilgili de konuşarak, şu ifadelere yer verdi:

“Biz tüm senaryoları hazırladık. Gruptan çıktığımızda nereye gideceğimiz de önemli. 2. veya 3. olduğun zaman farklı yerler var. Buna göre merkezi kamp yerleri bakacağız. Bu işi yapıyorsan en iyisini yap. En iyisini verip başaramazsanız ben buyum dersiniz. Vicdanen rahat olursun. Keşke final oynasak. Bunu herkes istiyor. Bu takım bu turnuvayı geçirecek ama ne olursa olsun her maçımızda futbolumuzu yukarı çıkarmak zorundayız. Biz bundan sonraki turnuvayı gruptan çıkıp yarı finale gelsek de, elenip gruptan çıkamasak da istiyoruz. Futbol altyapısını sağlamlaştıracağız. Adım adım gidiyoruz. Merdivenlerin basamaklarına basalım, zirveye çıkarız.”

Güneş, turnuva öncesi Slovenya ve Avusturya ile mart ayında 2 hazırlık maçı yapacaklarının altını çizerek, gelişim durumuna göre haziran ayında da 2 maç planlayabileceklerini ve 4 hazırlık mücadelesi ile turnuvaya gideceklerini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...