Tgrt Haber
08 Eylül 2021 10:53

Şenol Güneş maçtan önce futbolcuları kaybetti! Kırmızı kart bir isyanda

A Milli Futbol Takımımız, Hollanda karşısında dün akşam ağır bir hezimet yaşadı. Bu yenilgi, Türk futbolunun en büyük mağlubiyetlerinden biri olarak tarihe geçti. Gözler ise Şenol Güneş'in istifa kararı alıp almayacağında. TGRT Haber'de hezimeti değerlendiren futbol yorumcuları Kerem İnan ve Ahmet Ercanlar'dan çarpıcı tespitler geldi.

Şenol Güneş maçtan önce futbolcuları kaybetti! Kırmızı kart bir isyanda
A Milli Futbol Takımı,Şenol Güneş,çağlar,hollanda türkiye

TGRT HABER

A Milli Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda 6. maçında Hollanda'ya 6-1 mağlup oldu. Yakın tarihin en ağır yenilgilerinden biri olan Hollanda-Türkiye maçı, teknik direktör Şenol Güneş’in istifa edip etmeyeceğini de gündeme getirdi. TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programına katılan futbol yorumcuları Kerem İnan ve Ahmet Ercanlar çarpıcı açıklamalar yaptı. 

TEKNİK DİREKTÖRE TEPKİ MAÇI KAYBETTİRDİ

Kerem İnan, milli takımın şampiyonadan önceki guruplarda yaşadığı başarı ve enerjinin şampiyonaya doğru dağılmaya başladığını söyledi. Teknik direktör Şenol Güneş’in bu süreçten sonra takımı toparlayamadığına vurgu yapan İnan, “Güneş’in kamuoyuyla zıtlaşmaları takım üzerinde olumsuz etki yaptı. Çağlar gibi İngiltere karşısında yüksek performans göstermiş bir oyuncu bile pes etti, kırmızı kart görerek havluyu attı. Bu teknik direktöre bir tepkiydi, artık yeter dediler. Şenol hocanın takımın başında kalmasını gerektirecek bir konu yok. Genel anlamda dün akşam milli takım çok şeyini kaybetti” dedi.

Şenol Güneş maçtan önce futbolcuları kaybetti! Kırmızı kart bir isyanda

MİLLİ TAKIM EMEKLİ MEKANINA DÖNÜŞTÜ

Takımda istikrarsızlığın hakim olmaya başladığını belirten İnan, “İlk yarıda Hollanda takımı karşısında 3-0 öndeydik, Fransa karşısında başarı kazandık. Ancak dün akşama bakıyoruz. Saniyede bir gol yedik. Bu kadar erken yenilen bir takımdan bahsediyoruz. İstikrarı kaybettik. Milli takım hepimizin değeri ve bu değere sahip çıkmaları gerekiyor. Milli takım emekli yerine dönüştü, Fatih Terim’in dışında teknik direktörlerin psikolojisi bu” tespitinde bulundu. 

AVRUPA İLE MAKAS ÇOK AÇILDI 

Avrupa takımlarına ulaşamadığımızı belirten İnan, şöyle konuştu:

“Türk futbolu 20 yıldır iflas etmiş durumda. Manchester Takımın bütçesi Türkiye’deki pek çok takımın bütçesine eşittir. Siz bunlarla boy ölçüşemiyorsunuz. Ayrıca sistemimiz, bir ekolümüz yok. Bu, hem milli takımlara hem de kulüp takımlarına yansıyor. Transferlerle şampiyon olunmuyor. Sezon sonunda kaybediyoruz. Türk Milli Takımı şunu oynar diyebileceğimiz bir şey yok. Kimse yarını düşünmüyor. Bir sene sonrasının yatırımı yok. Alt yapımız zayıf.”

Şenol Güneş maçtan önce futbolcuları kaybetti! Kırmızı kart bir isyanda

ŞENOL GÜNEŞ İSTİFA ETMEZ, PARAYI SEVİYOR

 Ahmet Ercanlar ise Milli Takımı kontenjan takımı olarak gördüğünü belirterek “Adalet kaybolmuş. Beşiktaş’tan, Fenerbahçe’den, Galatasaray’dan belli oyuncular alınmış. Çok iyi oynayan başka oyuncularımız da var. Milli takımın az kalecisi hatta tek kelecisi olur, sürekli kaleci değiştiriliyor. Şenol hoca adaleti sağlayamıyor. Futbolcular bunu gördüğü için Şenol Hocaya inancını kaybetmiş durumdalar” dedi. Şenol Güneş’in istifa etmesi gerektiğini söyleyen Ercanlar, “Ancak etmeyecektir. Parayı seviyor; tazminatını almadan gitmez. Tazminatı da az para değil” ifadelerini kullandı. 

TÜRK TAKIMI ŞENOL GÜNEŞ’E İNANCINI YETİRDİ

Türkiye Futbol Federasyonu’nda köklü değişiklikler yapılması gerektiğini kaydeden İnan, “Bir ya da 2 yıl önce başarılara imza atan takımla bugünkü takım neredeyse aynı. Ben futbolda psikolojiye inanırım. Bugün bu futbolu oynuyorsa birincisi Şenol Hocaya karşı bir inançsızlık var, ikincisi takımın havası dağıldı, üçüncüsü pirim sistemi. Futbolcular profesyonel oynuyor milli duygularla oynamıyor” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...