Tgrt Haber
04 May 2014 20:10

Servet Tazegül Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Tekvando Şampiyonası'da, milli sporcu Servet Tazegül, 68 kiloda birinciliği kazandı.

Servet Tazegül Avrupa şampiyonu oldu
servet tazegül,tekvando,şampiyon

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Serhedçi Spor Merkezi'nde, 47 ülkeden 363 sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuvanın dördüncü gününde erkeklerde 68 ve 74, kadınlarda ise 53 ve 67 kilo müsabakaları yapıldı.Erkekler 68 kiloda tatamiye çıkan Servet Tazegül, ilk maçında Bulgar Vladimir Dalakliev'i 8-7 mağlup etti. Tazegül, ikinci karşılaşmada İspanyalı rakibi Daniel Quesada Barrera'yı 8-7 yenerek, yarı finale çıktı. Tazegül, Moldovalı rakibi Vladislav Arventii ile çıktığı yarı final maçında 21-23 geride olmasına rağmen, rakibi 10 ihtar aldığı için hükmen galip gelerek finale yükseldi. Tazegül, finalde Rus rakibi Aleksey Denisenko ile 10-10 berabere kaldığı maçı, "Altın vuruş"la kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.Tazegül,"Başbakana verdiğim sözü tuttum"Madalya töreni sonrasından düzenlenen basın toplantısında konuşan Servet Tazegül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, kendisini arayarak tebrik ettiğini söyledi
Yeniden Avrupa şampiyonluğunu kazandığı için son derece mutlu olduğunu ifade eden Tazegül, "Başbakan Erdoğan'a buraya gelmeden önce şampiyon olacağıma dair söz vermiştim. Sözümü tuttum. Başından beri beni ve takımı desteklediler. Burada bir basamak çıktım. Asıl hedefim olimpiyatlar" diye konuştu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Servet Tazegül'ü tebrik etti.TBMM Başkanı Çiçek, Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda, 68 kiloda Avrupa şampiyonu olan Servet Tazegül'ü tebrik etti.TBMM Başkanlığı İletişim Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Çiçek'in, Tazegül ile Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'e kutlama mesajı gönderdiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...