Tgrt Haber
15 Temmuz 2015 01:14

Shakhtar kupayla başladı

Rumen teknik adam Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk, Dinamo Kiev'i 2-0 yenerek üst üste 4. kez Ukrayna Süper Kupası'nın sahibi oldu.

Shakhtar kupayla başladı
Shakhtar Donetsk, Dinamo Kiev, Süper Kupası,

Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk, Dinamo Kiev'i 2-0 yenerek üst üste 4. kez Ukrayna Süper Kupası'nın sahibi oldu.Odessa kentindeki Chernomorets Stadı'nda oynanan maçta, lig ve Ukrayna Kupası şampiyonu Dinamo Kiev ile geçen sezonu kupasız kapatanShakhtar Donetsk karşılaştı.İlk yarısı golsüz sona eren mücadelede Shakhtar Donetsk, 90+2. dakikada Darijo Srna'nın penaltıdan ve 90+4. dakikada Bernard Duarte'nin golleriyle mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. Dinamo Kiev'de uzatma dakikalarında kaleci Oleksandr Shovkovskiy doğrudan, Serhiy Ribalka ise ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.Bu galibiyetle Shakhtar Donetsk, 2005, 2008, 2010, 2012, 2013 ve 2014 yıllarının ardından Ukrayna Süper Kupası'nı 7. kez müzesine götürdü. 2004'ten bu yana oynanan kupa maçlarında, diğer yıllarda mutlu sona ulaşan Dinamo Kiev'in ise 5 kupası bulunuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...