Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Mart 2016 20:33

Simovic Türk vatandaşı olmak istiyor

Galatasaray'ın efsane kalecisi Karadağlı Zoran Simovic, Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi.

Simovic Türk vatandaşı olmak istiyor
simovic, türkiye,

Galatasaray'da uzun yıllar kalecilik yapan Karadağlı Zoran Simovic, Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi. Futbolu bıraktıktan sonra da bir süre Türkiye'de yaşamaya devam eden ardından Sırbistan sınırlarında kalan Krusevac'a dönerek gayrimenkul işine giren Simovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türk halkını çok özlediğini kaydetti. Sarı-kırmızılı takıma transfer olduğu 1984'ten 2004'e kadar Türkiye'de yaşadığını anımsatan Simovic, Türkiye'de geçirdiği günlerin hayatının en güzel dönemi olduğunu ifade etti. Türkiye'de yaşadığı dönemde kendisine Türk vatandaşı olmasının teklif edildiğini aktaran Simovic, "O dönemde bunu kabul edemezdim. Yugoslavya'daki bazı gazeteler o tarihlerde 'Simovic Yugoslavya'yı satıyor' diye başlıklar attı. Vatandaşlık konusu o tarihlerde çok hassastı" diye konuştu.

Türk futbolunu yakından takip ediyor

Uzun yıllar yaşadığı Türkiye'den hiçbir zaman kopmadığını ve özellikle Türk futbolunu yakından takip etmeyi sürdürdüğünü belirten Simovic, "Vaktim oldukça lig maçlarını izliyorum. Dört büyüklerden Trabzonspor ve Galatasaray bu sezon ligde kötü durumda. Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin şampiyonluk mücadelesinin ligin sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...